Slovenija
7042 ogledov

Stranka NSi: "Žal je prepozno, da bi kandidata umaknili ali zamenjali"

Pes po odvzemu Žurnal24
Slaba luč je padla na celotno stranko, ugotavljajo v NSi.

V stranki NSi so se odzvali na razkritje glede kandidata NSi za člane v svetih četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti v občini Sevnica, ki so mu nedavno odvzeli skrajno zanemarjenega in trpinčenega psa. 

Pes po odvzemu Volitve Slovenija Kandidat NSi: Ker na pogrebih nosi križ, lahko zanemarja psa

"Slaba luč je padla na celotno stranko"

"Seznanjeni smo bili z zgodbo iz Sevnice, da na listi NSi kandidira tudi oseba, ki je imela v lasti psa, za katerega ni primerno skrbela. Žal nam je, da je zaradi opisane situacije slaba luč padla na celotno stranko in vse kandidate NSi po Sloveniji, ki pa za zadevo niso nič krivi. Vsem ljubiteljem živali in ostalim vpletenim se v imenu stranke iskreno opravičujemo," so sporočili s stranke.

Prepozno, da bi kandidata umaknili

Kot pravijo, je bila kandidatura Ivana Merviča vložena preden je stranka zvedela za sporno dogajanje. "V tem trenutku je žal prepozno, da bi kandidaturo, ki je že bila vložena, kakorkoli umaknili oz. zamenjali kandidata, saj nam tega zakonodaja ne omogoča," pravijo v stranki. "Če bi v NSi prej vedeli za omenjeni primer o zanemarjanju psa, take osebe nikoli ne bi kandidirali za člana sveta krajevne skupnosti ali katerekoli druge funkcije."

"Komunikacija lokalnega odbora Sevnica je neprimerna"

V stranki so kot neprimerno ocenili tudi komunikacijo lokalnega obora NSi Sevnica. Upravitelji Facebook strani NSi Sevnica so namreč zapisali, da ne poznajo okoliščin in da ne podpirajo trpinčenja, a da nihče ni umrl, "da enkrat bomo pa vsi". Na elektronsko sporočilo, v katerem so bili pozvani, naj kandidata odstranijo iz liste, pa odgovorili: "Pes je bil star devet let in če bi ga tako zelo zanemarjal, jih ne bi doživel. Problem tega psa je bil očitno predvsem to, da ni bil ostrižen. Ivana je očitno popolnoma nenapovedano prijavil nekdo iz bloka, v katerem živi in zelo možno je, da so razlogi za to prijavo takšne narave, ki nimajo prave zveze z ljubeznijo do živali."

"Komunikacija lokalnega odbora NSi Sevnica na družbenih omrežjih je bila neprimerna in se vam v imenu stranke zanjo opravičujemo," so zapisali v stranki NSi.
 

Komentarjev 5
  • maresem 19:37 15.november 2018.

    Po toči zvoniti je prepozno.

  • stall 17:49 15.november 2018.

    https://initiativeq.com/invite/B8-g_tfTm Initiative Q is an attempt by ex-PayPal guys to create a new payment system instead of credit cards that were designed in the 1950s. The system uses its own currency, the Q, and to get people to start using ...prikaži več the system once it's ready they are allocating Qs for free to people that sign up now (the amount drops as more people join - so better to join early). Signing up is free and they only ask for your name and an email address.