Slovenija
24729 ogledov

Kandidat NSi: Ker na pogrebih nosi križ, lahko zanemarja psa

naslovna slika
1/5
Žurnal24
Na volilini listi stranke NSi Sevnica se je znašel Ivan Mervič, ki so mu 25. oktobra odvzeli hudo zanemarjenega psa. Zoper njega bo inšpektorica Elizabeta Rogelj podala kazensko ovadbo.

Simon Mihorič, direktor društva Srce za bulle je konec oktobra izvedel, da v enem od blokov biva zanemarjen pes. Lastnika psa je prijavil sosed, saj so se po stavbi že dlje časa širile neprijetne vonjave. Društvo ga je rešilo in predalo v oskrbo veterini.

Pes je bil po Mihoričevih besedah popolnoma zanemarjen, na sebi je imel enajst kilogramov iztrebkov, gnojne rane, njegovi kremplji so bili dolgi pet centimetrov. "Imel je gnile zobe, nikoli ni bil cepljen ali čipiran, ima psihološke travme. Skratka bil je v groznem stanju in ne vem, kaj je delal z njim," še dodaja Mihorič.

Mihorič pa je včeraj ugotovil, da gre za čoveka, ki kandidira na volilni listi stranke NSi v Sevnici. Takoj je kontaktiral lokalni odbor NSi in zahteval pojasnilo. Vendar je bil odgovor nepričakovan. Pod fotografijo psa, ki jo je prilepil, so zapisali, da so za ta problem prepozno izvedeli in ker je bil pes predan društvu, je zadeva za njih končana.

Pes po odvzemu | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Pes po zdravljenju | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Ko so ljudje začeli spraševati, če podpirajo trpinčenje živali, so upravitelji Facebook strani NSi Sevnica zapisali, da ne poznajo okoliščin in da ne podpirajo trpinčenja, a da nihče ni umrl, "da enkrat bomo pa vsi". 

Na elektronsko sporočilo, v katerem jih Mihorič poziva, naj kandidata odstranijo iz liste, pa je dobil odgovor: "Pes je bil star devet let in če bi ga tako zelo zanemarjal, jih ne bi doživel. Problem tega psa je bil očitno predvsem to, da ni bil ostrižen. Ivana je očitno popolnoma nenapovedano prijavil nekdo iz bloka, v katerem živi in zelo možno je, da so razlogi za to prijavo takšne narave, ki nimajo prave zveze z ljubeznijo do živali. Naslednji dan ga je obiskala inšpektorica, ki je opravila ogled in ga ne bo oglobila, saj menda za to ni razloga."

Pravijo, da za to sploh niso vedeli, nadalje pa razlagajo, da je Ivanu dolgčas po psu, pred pol leta mu je umrla žena. Opisujejo ga kot poštenega človeka, ki je živel brez staršev. "41 let že nosi križ na pogrebih in pobira nabirko v cerkvi" ter je po njihovih besedah najbolj zanesljiv član občinskega odbora NSi, "saj se redno udeležuje sestankov". 

sms sporočilo | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
sms sporočilo | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Odgovore je Mihorič takoj posredoval tudi inšpektorici Elizabeti Rogelj, ki bo Merviča v kratkem kazensko ovadila. "Podatke smo ji dali dva dni nazaj, saj smo morali zaključiti z zdravljenjem kužka. Bo pa ovadba podana stoodstotno."

Včeraj ga je klical tudi nekdo iz NSi-ja in je želel biti nesramen, ampak se je odločil, da se ne bo več pogovarjal z njimi. "Enostavno ne razumem, kako lahko takšen človek kandidira za svetnika. Ko smo jim predstavili težavo, pa se vedejo, kot da je to nekaj čisto normalnega."

Na dogajanje so se popoldne odzvali v stranki NSi, kje so se opravičili vsem vpletenim, obsodili zanemarjanje in mučenje živali ter zagotovili, da bi kandidata umaknili, če bi to še bilo možno. Prav tako so se opravičili za komunikacijo sevniškega lokalnega odbora.

Matej Tonin, NSi Zanemarjanje Slovenija Stranka NSi: "Žal je prepozno, da bi kandidata umaknili ali zamenjali" ​​​​​​​

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • primoz69 08:05 17.november 2018.

    Zurnal lansira placano zgodbo 3 dni pred lokalnimi volitvami in poskusa pokvarit rezultat stranki. Nihce v Nsi ni vedel, da je teslo od Mervica tako delal z kuzkom zato so ga tudi vzeli na listo za krajevno skupnost ( listo ...prikaži večo je bilo potrebno oddati do 18.10 ). Zame totalno nepomembna zgodba, ki ste jo napihnili. Bravo levaki zaradi bedaka iz Sevnice boste dobili 1% vec glasov. Kje pa ste novinarji biserni, da bi porocali k mama in hcerka ni.ata strehe nad glavo in ji ze en mesec pomagamo.

  • stall 17:49 15.november 2018.

    https://initiativeq.com/invite/B8-g_tfTm Initiative Q is an attempt by ex-PayPal guys to create a new payment system instead of credit cards that were designed in the 1950s. The system uses its own currency, the Q, and to get people to start using ...prikaži več the system once it's ready they are allocating Qs for free to people that sign up now (the amount drops as more people join - so better to join early). Signing up is free and they only ask for your name and an email address.

  • Pepe007 17:44 15.november 2018.

    Kaka sprevrženost. Človek je skrbel za psa kot za žival. Dokaj slabo. Ampak v Lj kandidira župan zaradi odločitev katerega so ljudje storili samomor, pa nikomur nič. Ali je ta tip iz društva opozoril tudi na tistega kandidata?