Slovenija
26525 ogledov

Stranka v nastajanju širi gnusne laži o zakoncih Janša

Janez Janša Urška Bačovnik Janša Epa
Zveza komunistov Slovenije se je spravila na zakonca Janša. Na svoji facebook strani je objavila zapis, da se ločujeta. Urška Bačovnik Janša pravi, da je to laž.

Zveze komunistov Slovenije, ki se razglaša za stranko v nastajanju, je na tviterju objavila: "Urška Bačovnik Janša je v torek, 25. 4. 2023 ob 9h zjutraj, na Okrajnem sodišču v Celju pri sodnici Tanji Kordež Bromše, vložila predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze pod zaporedno številko I K 44271/2023."

Verodostojnost informacije so poskušali utrditi z navedbo opravilne številke, a v oči bode predvsem opravilna oznaka I K, ki je rezervirana za kazenske zadeve, kot je denimo nasilje v družini (191. člen Kazenskega zakonika), nikakor pa ne ločitve.

V še eni objavi ZKS izpred nekaj dni pa je omenjeno prav nasilje v družini: "Janševa žena Urška je zopet dobila batine. Poudarek na zopet. Tokrat za bivšega premierja ni šlo vse tako gladko, kot v preteklih nasilnih izpadih nad njo. Nekdanja prva dama se je po neuradnih, a preverjenih informacijah, odločila podati predlog za razvezo zakona z nasilnežem Janezom Janšo. Batine so bile prehude, zato se že nekaj tednov ni prikazala na delovnem mestu v splošni bolnišnici Celje."

Urško Bačovnik Janša, dr. med., specialistko družinske medicine in specialistko interne medicine, smo danes zmotili med jutranjo vizito v Splošni bolnišnici Celje. "Nič od tega ni res," nam je zatrdila in se ob tem nasmejala, ker čeprav je tako rekoč v politiki že kar dolgo, še vedno ne razume "absurdnosti takšnih zapisov". Nanje se ne namerava odzivati.

Na okrajnem sodišču v Celju so nam pojasnili, da ne vodijo nobene kazenske zadeve z navedeno opravilno številko, "pa tudi sicer okrajna sodišča niso pristojna za razvezne zadeve, poleg tega imajo K številke samo kazenske in ne civilne zadeve".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 100
  • ginko 10:26 09.maj 2023.

    Otroci , vnuki semena starih nelustriranih udbašev. To je golazen, poden v ukradeni globhoki državi. Živ dokaz mularije SD.

  • sam1 19:52 08.maj 2023.

    Ja,kar seješ to žanješ.čeprav si moraš kot nasprotnika najti maloumneža kot si sam......

  • jakec42 19:04 08.maj 2023.

    Politiki in mediji naj pustijo družine pri miru,naj se ukvarjajo z plačanimi politiki!