Slovenija
1 ogledov

Streljaj do strelišča

Pred večnamenskim objektom biatlonskega centra so včeraj nameščali montažne ploš Žurnal24 main
Tehnični prevzem novega biatlonskega centra konec meseca, odprtje v začetku oktobra.

V novem biatlonskem centru na Rudnem polju na Pokljuki je danes tekma za državno prvenstvo v poletnem biatlonu na rolkah, delavci pa končujejo še zadnja dela pred njegovim odprtjem.

Novi center bi morali odpreti že ta teden, vendar so se dela po besedah Igorja Mrzlikarja, tehničnega direktorja podjetja Tehnik SGP, zaradi debele snežne odeje pozimi nekoliko zavlekla. "Tekaške proge, strelišče, tribune in parkirišča so končana, v objektu pa nas čakajo še montaža elektro- in strojnih instalacij ter slikopleskarska dela," je pojasnil Mrzlikar. Včeraj so oddali vlogo za tehnični pregled, tehnični prevzem naj bi bil konec meseca, biatlonski center pa bodo, kot je včeraj dejal Peter Zupan, predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, odprli med 10. in 12. oktobrom. "Kljub manjši zamudi nam je uspelo zahtevni projekt zgraditi v enem letu. Zagnali smo že novo čistilno napravo, še ta teden pa bomo okolico zasadili," je povedal Zupan.

Hotel z 62 posteljami
V biatlonskem centru so uredili stadion s streliščem in tribunami, rolkarsko stezo, hotel z restavracijo in telovadnico ter zgradili zbiralnik vode za gašenje v visokogorju in pristajališče za helikopter za oskrbovanje planinskih postojank.

Gradnja centra je stala deset milijonov evrov, od tega je 6,5 milijona evrov evropskih sredstev, 750 tisoč evrov je prispevala Fundacija za šport, za dober milijon evrov pa so najeli kreditov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.