Slovenija
74 ogledov

Streljanje v romskem naselju Žabjak

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Sinoči je v romskem naselju Žabjak prišlo do streljanja med Romi in večinskim prebivalstvom. Kdo je ga začel, policija še preiskuje. Policija: nihče ni bil poškodovan.

Romska svetnica Dušica Balažek je za zurnal24.si dejala, da glede sinočnjega streljanja nima točnih informacij, "razen iz pripovedovanj Romov".

Slednji so ji namreč dejali, da se je streljanje začelo iz smeri Potočne vasi in da so nato Romi na to odgovorili s streljanjem. Kot je dejala, dogodek še preiskuje policija. Da pa bi lahko več Romov povedalo svojo plat sinočnjega dogajanja, se bodo lahko danes ti ob pol treh sestali s policisti.

Policija: v streljanju nihče poškodovan

Iz PU Novo mesto so sporočili, da so policisti ob 19.47 prejeli klic občana, da je bilo v naselju Žabjak slišati streljanje.

Policisti so takoj odšli v naselje, kjer so začeli zbirati obvestila. Dobili so nasprotujoče si izjave o smereh, iz katerih naj bi bilo slišati streljanje.

V streljanju ni bil poškodovan noben človek, niti premoženje. Policisti pa danes nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin.

Balažkova je sicer dejala, da so bili prebivalci Žabjaka po streljanju zelo prestrašeni in da nekateri starši svojim otrokom danes niso dovolili obiska osnovne šole.

Mesojedec: streljali so Romi
Samo streljanje pa je za zurnal24.si povsem drugače opisal predsednik Regijske civilne iniciative za reševanje romske problematike Silvo Mesojedec.

"Včeraj je bilo streljanja kot na fronti. Okoli osme ure zvečer so streljali iz vseh možnih orožij, od kalašnikovk do pištol. Krajani so klicali na policijo – mislim, da je bilo vsega skupaj 20 klicev, ker je bilo obupno,"
pravi sogovornik in dodaja, da so policisti obiskali naselje in da so Romi obtožili krajane Potočne vasi, da so začeli streljati.

"Celo nekega krajana, ki mu je novembra lani zašla krogla v dnevno sobo, so obtožili, da je prišel s šrotarico in streljal, tako da so policisti tudi njega obiskali. Jasno, da tega ni naredil. Pa četudi bi bilo kaj, potem pa bi bilo sploh skrb vzbujajoče, kakšno je stanje na tem področju," je dejal Mesojedec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.