Slovenija
20613 ogledov

Strokovna skupina bi uvedla novo prepoved

prižig lučk Anže Petkovšek Okrašena Ljubljana
Vodja strokovne skupine Mateja Logar je povedala, da so vladi predlagali spremembo, končno odločitev pa bo sprejela vlada.

Po mnenju strokovne skupine za covid-19 bi morali strežbo hrane in pijač na novoletnih sejmih prepovedati. Tveganje za prenos okužbe je na stojnicah bistveno večje kot v organiziranih lokalih, je danes novinarjem povedala vodja strokovne skupine Mateja Logar. Dodala je, da bo končno odločitev sprejela vlada.

"Mnenje strokovne skupine je, da stojnice, ki ponujajo hrano in pijačo, niso dovoljene, ker prihaja do stika z velikim številom ljudi in je povečana možnost, da pride do prenosa okužbe," je povedala Logarjeva. Ponekod po državi so v teh dneh novoletni sejmi že odprti, na njih pa so tudi stojnice s hrano in pijačo.

Logarjeva upa, da bo vlada mnenju strokovne skupine sledila. "Nihče ne bo prikrajšan, če ne bo spil kuhančka in pojedel hot doga na stojnici, če pa bo kdo od njegovih ali celo on ostal pred intenzivno enoto, ker ne bo dovolj bolniških postelj, pa bo to katastrofa," je ponazorila.

Covid-19 na Jesenicah Slovenija Nova projekcija: tako bo za božič in novo leto

Za prepoved tudi Počivalšek

Da se glede na razmere večina nagiba k prepovedi strežbe hrane in pijač na novoletnih sejmih, je za portal N1 potrdil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Vlada naj bi odlok o novoletnih sejmih sprejela danes na dopisni seji, veljati pa bi začel predvidoma v ponedeljek.

Logarjeva je sicer glede novoletnih sejmov novinarjem še povedala, da bodo morali biti ograjeni, ob vstopu pa razobešena jasna navodila glede gibanja. "Gibanje mora biti enosmerno, obiskovalci morajo nositi zaščitne maske in vzdrževati razdaljo ter izpolnjevati pogoj PCT," je naštela.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • Avatar jate
    jate 17:49 03.december 2021.

    Logarca,za silvestrovo pridi v KP na Titov trg..lih tako bomo uživali hrano in pijačo zunaj na prostem,pa če magari prinesemo s seboj ,samo zato ,da ti paramo živce....daj ne bodi tako zagrenjena .,ti fali nekaj kajne?

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 17:45 03.december 2021.

    Tiste z debelimi ritnicami itak ne rabite jest za praznike,

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:25 03.december 2021.

    Logarca Marš v karanteno in nas pusti pri miru.prodana duša JJ