Slovenija
36792 ogledov

Štrukelj: "Dva moška sta me napadla in stisnila ob zid"

Borut Štrukelj Saša Despot
Po fizičnem napadu, ki se je zgodil prejšnji teden, se je dr. Borut Štrukelj s Fakultete za farmacijo odločil umakniti iz javnosti.

Zdravstveni delavci in drugi strokovnjaki, ki se pojavljajo v javnosti v povezavi s covidom-19, so že večkrat izpostavili, da prejemajo različna vulgarna sporočila, nanje letijo zmerljivke, pa tudi grožnje. "Vsakodnevno dobivamo preko telefonov, mailov, neposredno grožnje, ki so zelo grobe, tudi s smrtjo," je za Planet TV povedal dr. Borut Štrukelj.

V njegovem primeru je šlo vse skupaj še korak dlje, saj je prišlo do fizičnega napada nanj. "Bil sem napaden v centru Ljubljane, kjer sta me dva moška napadla in stisnila ob zid. Na vso srečo sem se lahko ubranil, vendar sta zbežala," je povedal Štrukelj, ki je bil tarča neznancev zaradi podpore cepljenju. "Če se kdo ne strinja z mojim mnenjem ali mnenjem mojih kolegov, potem naj to izrazi na način, ki temu pritiče." Po dogodku prejšnji teden se je odločil, da se umika iz javnosti.

"Sprašuješ se, kakšna oseba je sposobna to napisati"

O grožnjah, ki jih prejemajo, je spregovorila tudi vodja posvetovalne skupine dr. Mateja Logar. "Pošiljajo nas sodišče, grozijo z obešanjem, z maščevanjem ljudstva," je dejala.

Dr. Tatjana Lejko Zupanc je ob robu izjave o stanju na covid oddelkih dejala, da zaposleni v zdravstvu večinoma prejemajo pisma z vulgarno vsebino. "Resno se sprašuješ, kakšna oseba je sposobna tako pismo napisati. Take osebe si res ne želim spoznati," je dejala. Po njenih besedah je nivo komuniciranja slabši od nivoja komuniciranja na cesti med gangsterskimi tolpami, ki ga lahko vidimo v kakšnem ameriškem filmu. Dr. Lejko Zupanc je dejala, da sama takšnih pisem niti ne bere, če pa že naleti na kaj takega, kar je posebej problematično, zadevo preda naprej pristojnim službam.

Grožnje niso nekaj novega za zdravstvene delavce. V preteklosti so bili običajno z njimi soočeni predvsem s strani posameznikov, ki uživajo prepovedane droge, a so bili sposobni take napade obvladati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 146
  • erikkk 13:42 03.januar 2022.

    Pravilno. Potrebno vas bo polovit kot zajce in vas dat sušit na hruške po sodbi ljudstva in ne skorumpirani sodnikov. So ti že pokazali, kar ti pritiče. Samo spomni se svojih izjav kako si grozil ljudem, da jih bodo že ...prikaži veče nekako prisilili cepiti otroke. Škoda da te niso pomendrali do invalidnosti kreten ki podpiraš fašizem. Upam da ti kdo podari svinec v to gnilo glavo

  • Laura_Deblois 09:44 01.januar 2022.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • midos 00:14 01.januar 2022.

    odraz sodobnosti !!! z izmečkom na oblasti