Slovenija
51 ogledov

Študentom zdravi maj

“H geslu Aktivno je zdravo se poda korenček, zato je letos to naš logotip projek Žurnal24 main
ŠOUP. V mesecu mladosti številne prireditve v znamenju zdravja.

Maj je mesec mladosti, vse se prebuja in študentje še imajo nekaj časa, preden se začne izpitno obdobje,” je Janja Koprivec, vodja projekta, razložila idejo Zdravega maja, ki v sklopu Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) poteka že šesto leto zapored.

Dobrodelna prireditev. Športniki. Zdravi maj se konča 22. maja z dobrodelno prireditvijo, na kateri bodo profesionalni športniki s svojimi predmeti (majice, kape ...) na dražbi pomagali neprofesionalnim športnikom pri zbiranju sredstev za preventivne zdravstvene preglede.

Zdrav način življenja
Prireditve niso namenjene le študentom, pač pa tudi dijakom in preostalim obiskovalcem, ki številne plesne, glasbene in druge družabne prireditve radi obiščejo.

Po obsegu in vsebini je to največji projekt resorja za socialo in študentsko problematiko ŠOUP,” je povedala Nika Štravs, predsednica ŠOUP. Najodmevnejši dogodek bo tradicionalna Zdrava ŠOUP tržnica, ki bo oživela 11. maja in katere rdeča nit je promocija zdravega načina življenja. Na tržnici bodo sodelovale različne organizacije in društva, stojnice bodo postavljene v Taverni in na trgu Carpaccio, hkrati pa bodo potekale delavnice zdrave kuhinje.

Izleti, zabava ...
Organizatorji izpostavljajo kolesarski izlet po Parenzani, ki bo v četrtek ob 10. uri, športno-družabni dogodek Cvetoča čista desetka, v sklopu katerega bo izlet na Slavnik, druženje z varovanci doma upokojencev Markovec, ki ga pripravljajo študentje, združeni v projekt PreProstoVoljni, zlasti pa naslednji četrtek ob 18. uri v Taverni v Kopru vabijo na nastop skupine ANIMAcija in akademskega pevskega zbora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.