Slovenija
18 ogledov

Študentov ne bodo več opozarjali

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
S plačilom študentskega dela zamuja najmanj 434 podjetij. Stran, ki opozarja študente na neplačnike, bo ukinjena s sprejetjem zakona o malem delu.

Ko smo o neplačevanju študentom pisali marca, so bila na seznamu neplačnikov 404 podjetja. 17. maja je ta številka narasla že na 434.

Študentski servisi po državi sicer sodelujejo z okrog 40.000 podjetji. Preko 90 odstotkov neplačnikov je malih podjetij, a med njimi najdemo tudi nekatera večja, denimo Vegrad.

Če podjetje zamuja s plačilom, zanj lahko založi študentski servis (sredstva zbirajo v t.i. rizičnem skladu). A ko sredstev iz tega sklada zmanjka, študenti in dijaki ostanejo tudi brez plačila.

 


Ta teden je sicer v sedemnajstletnik poskušal v Kranju s protestom od Agencije M Servis izterjati plačilo za februar. Domov je odšel le z obljubo, da bo plačilo prejel do konca junija. Podobnih primerov je v zadnjem času veliko. V zadnjem letu so podjetjem rok za izplačilo podaljšali za 15 dni. Ker pa je število neplačnikov čedalje bolj naraščalo, so se študentski servisi povezali in ustvarili seznam podjetij, ki zamujajo z izplačili. Na ta način tudi opozarjajo mlade pred zaposlitvijo v teh družbah.

Na strani neplacniki.info pa se je zdaj poleg navedenih neplačnikov "znašel" še napis " S sprejemom Zakona o malem delu se bo ta stran ukinila! " Kot da torej po sprejemu zakona ne bo več potrebe, da bi študente in dijake obveščali o tistih, ki ne plačujejo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.