Slovenija
587 ogledov

Styria ostala brez člana uprave

Kurt Kribitz
V 65. letu starosti je umrl Kurt Kribitz, član uprave graške Styrije. Svojo bogato kariero je nameraval zaključiti z upokojitvijo čez dva meseca.

Kurt Kribitz je vse od diplome zasedal najpomembnejše položaje v tiskarski in tudi pakirni industriji. Graški Styriji, ki je lastnik družbe Styria-media si, ki izdaja tudi spletni portal, ki ga pravkar berete, se je pridružil leta 2002, predvsem zaradi usmeritve družbe v širitev dejavnosti  na druge trge. Od leta 2004 do leta 2016 je vodil Styrijino tiskarno, nato pa je bil imenovan v upravo družbe, zadolžen predvsem za servisna podjetja v skupini, založništvo knjig, finance, nabavo, računovodstvo in kadrovske zadeve.

O vlogi medijev v družbi je pred časom dejal: "Kako nepogrešljiva je vloga medijev v družbi, je vidno vsak dan. Pogumni, odgovorni in odzivni zaposleni, ki lahko uživajo svojo novinarsko svobodo in delajo brez pritiskov, so pogoj za to. Z veseljem delam vsak dan, da ustavrjam pogoje za to." 

"Kurt Kribitz je bil nepogrešljiv sodelavec, ki je s svojimi izkušnjami iz tiskarskega sektorja in logistike bistveno pripomogel k uspešnemu razvoju skupine v zadnjih letin. Za to smo mu neizmerno hvaležni," je ob tem dejal predsednik uprave Styrije Markus Mair.

S Kurtom smo izgubili dragega prijatelja in dolgoletnega sodelavca. Styria Media Group AG mu veliko dolguje. Njegova predanost, zanesljivost in neizmerno znanje sta prispevali k uspehu v zadnjih letih. Pogrešali ga bomo, v teh težkih trenutkih pa smo v mislih z njegovo družino, pa je povedal Friedrich Santner, predsednik nadzornega sveta. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.