Slovenija
49 ogledov

Subvencija pet do sedem tisoč evrov za 6000 brezposelnih

slovenija 11.06.13, brezposelni, iskalci zaposlitve, zavod za zaposlovanje Slove Anže Petkovšek
Zavod za zaposlovanje bo s subvencijo pet do šest tisoč evrov v naslednjem letu subvencioniral okoli 6000 brezposelnih. Program je tokrat namenjen starejšim od 30 let.

V petek je Zavod za zaposloanje na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo Zaposli.me. "Delodajalcem omogoča subvencijo 5.000 do 7.000 evrov za zaposlitev 6.138 brezposelnih iz vse Slovenije," pojasnjujejo na ZRSZ. Povabilo je odprto od 3. junija do porabe sredstev, najdlje do 31. julija 2017.

Program je namenjen spodbujanju zaposlovanja in izboljšanju zaposlitvenih možnosti brezposelnih, ki so dopolnili 30 let ali več in se težje zaposlijo. "Hkrati program prispeva k zmanjšanju neskladij med ponudbo iskalcev zaposlitve in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela," pojasnjujejo pri ZRSZ. "Za pridobitev subvencije morajo brezposelni ustrezati ciljni skupini programa."

Vsaj eno leto na zavodu

Prijavijo se lahko delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje, opredeljene v javnem povabilu.

Brezposelni, ki bodo vključeni v program, morajo biti stari 30 ali več let in biti v evidenci brezposelnih prijavljeni najmanj 12 mesecev. Lahko so v evidenci brezposelnih prijavljeni tudi le šest mesecev, če so starejši od 50 let ali če so dopolnili 30 let in več ter imajo končano največ osnovno šolo.

Na voljo 34 milijonov evrov

Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto za polni delovni čas (40 ur na teden) oziroma za krajši delovni čas (v skladu odločbo o invalidnosti).

Povabilo je odprto od 3. junija do porabe sredstev, najdlje do 31. julija 2017. Sredstva v višini 34 milijonov evrov zagotavlja državni proračun (20 odstotkov) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 odstotkov). Šestdeset odstotkov vseh sredstev je namenjenih za brezposelne s stalnim prebivališčem v vzhodni, 40 pa v zahodni Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Michaela Babšek 18:10 31.maj 2016.

    tisti, ki pa smo manj kot 12 mesecev na zavodu pa lahko sanjamo o zaposlitvah ali kako!!! Kdo te bo te zaposlil, če nebo 5 jurjev pokasiral ali več?????

  • izRODEk 20:36 29.maj 2016.

    Še ena popolna neumnost najslabše ministrice vseh časov v Republiki Sloveniji brez srca, dr.Anje Kopač Mrak in njenih pajdašev iz mafijskega kartela SD - Socialnih demokratov.Pa tudi, če vsi pocrkamo - da bo le zadoščeno njenim potrebam po ...prikaži več uspešni karieri.Tako pokvarjen in brezčuten v SLO politiki je bil kvečjemu še kakšen Jelko Kacin.Ženska (če ji sploh lahko tako rečemo) je pošast. Birokratska karierna pošast.

  • erikkk 10:16 29.maj 2016.

    Razne natege države smo že vajeni ... vedno kratko potegne brezaposleni