Slovenija
24 ogledov

Subvencija za sendvič

Dijaki morajo šolo zaradi doplačila malice zdaj obvestiti, kadar ne bodo malical Žurnal24 main
Šole zaradi novih administrativnih nalog pri plačevanju malic zaposlujejo ekonomiste.
Doplačila za malice
Računica. Subvencionirana malica na dan stane 82 centov, polna cena pa je 2,42 evra. Na mesec tako dijaki za malico plačajo 16 evrov. Do subvencije imajo pravico vsi, ne glede na socialni status. Dijakih, pri katerih družinski dohodek ne presega 50 odstotkov povprečne plače, so upravičeni do dodatne subvencije.

Na Prvi gimnaziji Maribor se je na malico kljub doplačilu prijavilo več dijakov kot lani. “Poleg dveh toplih obrokov dijakom prav tako ponujamo dva hladna, torej tudi sendviče,” je povedala Rebeka Renko. “Ker je malica po novem delno plačljiva, menimo, da morajo imeti dijaki možnost izbire,” pa glede sendvičev pravi Marko Rovan, ravnatelj Srednje ekonomske šole 
Ljubljana.

Odpoved do devetih
Zaradi uvedbe doplačila morajo dijaki o odpovedi malice šolo sproti obveščati. “Malico lahko dijak odpove dan prej ali isti dan do devetih, v nasprotnem primeru mu bomo zaračunali polno ceno,” pravi Rebeka Renko iz Prve gimnazije Maribor.

Ogromno administracije
Za redno spremljanje prijav in odjav ter pripravo in izdajo računov na prvi gimnaziji skrbi ekonomist, ki so ga zaradi številnih novih administrativnih nalog zaposlili z letošnjim šolskim letom. Ravnatelj ekonomske šole Rovan pa meni, da bodo imeli dodatno delo pri izterjavi dolgov zaradi neplačanih položnic.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.