Slovenija
3538 ogledov

Šumi ustavlja proizvodnjo bombonov in žvečilk. To je razlog.

140 let šumija Anže Petkovšek
Proizvodnjo so ustavili že takoj po novem letu.

Tovarna Šumi je v luči varčevalnih ukrepov, zaradi visokih cen energentov ustavila proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev v Krškem, so za portal Siol potrdili v Žitu. Zdaj v tovarni izvajajo čiščenje in remont strojev, kar se običajno opravlja poleti. Proizvodnja bo po navedbah portala neuradno ustavljena do konca marca.

V Žitu, ki je v lasti hrvaške Podravke, so za Siol povedali, da zaposleni v proizvodnji v tem času koristijo nadure ali letni dopust. Skladno z dogovorom pa pomagajo tudi na drugih Žitovih lokacijah, ki zaradi narave izdelkov normalno obratujejo. V času dela na drugih lokacijah so delavcem organizirali prevoz na delo in z dela.

Podjetje Šumi bonboni je leta 2008 proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev preselilo iz Ljubljane v Krško. Tam je zaposlenih okoli 60 delavcev.

Žito, ki je lani zemljišče v ljubljanskem BTC prodalo podjetniku Ivu Boscarolu, načrtuje koncentracijo pekarske proizvodnje Žita v Mariboru, na Vrhniki in ljubljanskem Viču. S tem nameravajo povečati produktivnost in donosnost. V avtomatizacijo linij za proizvodnjo kruha in peciva v Mariboru ter avtomatizacijo linij za proizvodnjo kruha na Viču bodo letos vložili 13,5 milijona evrov. Še dodatnih pet milijonov evrov nameravajo v prihodnjih dveh letih vložiti v proizvodne linije in robotizacijo kalupnega dela na Vrhniki.

Žito ima poleg kruha, pekovskega peciva in zamrznjenih izdelkov blagovne znamke Žito v portfelju blagovne znamke riža, testenin in mlevskih izdelkov Zlato polje, čajev 1001 cvet, začimb Maestro, kaš in stročnic Natura, bonbonov Šumi in čokolad ter biskvitnega peciva Gorenjka.

elektrika Slovenija Vlada bo dobaviteljem elektrike in plina razdelila 350 milijonov evrov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • lojs 08:58 17.januar 2023.

    žito kot največjega proizvajalce prehranskih artiklov je blo treba prodat ... in to hrvatom ... aja, zdravstvo in šolstvo pa mora biti javno , oz. državno, vse ostalo pa prodat ... NORO!