Slovenija
12 ogledov

Sumijo korupcijo v primeru dražbe

“Sprašujemo se, ali je takšno prijateljevanje lahko razlog, da se postopek proda Žurnal24 main
Občinska dražba. Županu Mohorju Bogataju se obeta prijava na Komisiji za preprečevanje korupcije.

Zaradi sporne in preklicane torkove občinske dražbe napoveduje svetniška skupina Mladi za Kranj prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije. “Menimo, da vsaj v primeru prodaje enega od zemljišč obstaja sum,” so zapisali. Vložili naj bi jo v desetih dneh.

Iz objave dražbe na spletni strani Mestne občine Kranj je razvidno, da se dokument s posamičnim programom prodaje imenuje Ramadani, so dejali Mladi za Kranj. Ramadani je sicer lastnik restavracije, ki stoji na enem od zemljišč, predvidenih za prodajo na sporni in preklicani dražbi, po fotografiji Gorenjskega glasa z zmage na lanskih volitvah sodeč pa sta z županom prijatelja. Mladi za Kranj so ob tem spomnili, da je bilo zemljišče na dražbo uvrščeno na lastnikovo pobudo. Županu poleg tega očitajo domnevno prekoračitev pristojnosti, ko je poskušal zemljišče prodati brez razprave na mestnem svetu, sporno pa se jim zdi tudi, da prodaje v napovedi dražbe ni bolj poudaril.

Iz županovega kabineta komentarja navedb in namere Mladih za Kranj do zaključka redakcije nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.