Slovenija
15 ogledov

Sunki burje ovirajo promet

Uničujoče posledice burje CZ Severna Primorska / Ervin Čurlič 
Naslednje tri dni bo sončno, konec tedna pa spremenljivo vreme.

Pred nami so trije sončni dnevi, napoveduje dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Čez dan se bodo temperature gibale okoli 25, na Primorskem pa okoli 29 stopinj Celzija.

Konec tedna vremenoslovci napovedujejo spremenljivo vreme, možne so krajevne plohe in nevihte.

Sunki burje do 95 km/h

Zaradi močne burje, ki je pihala med 80 in 100 kilometri na uro (km/h), je bil že včeraj oviran promet med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje pa je danes zjutraj na regionalni cesti Ajdovščina–Podnanos okoli 7. ure znova uvedena zapora prve stopnje, ki velja za počitniške prikolice, hladilnike in tovorna vozila s ponjavami do skupne mase osem ton.

"Po naših izračunih bi morala burja okoli 11. ure toliko oslabeti, da zapora ne bo več potrebna. Sunki bodo oslabeli, njihova moč bo pod 70 km/h, " nam je razložil Gregorčič.

Dodal je, da so zjutraj izmerili sunke burje tudi 95 km/h. Ti so nevarni predvsem za "lažje tovornjake s ceradami, nikakor pa to ne more povzročati kakšne drugačne škode."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.