Slovenija
36 ogledov

Sunki vetra razkrivajo strehe, zaradi mraza opozorilo

Veter na cesti Bralka Zurnala24.si
Sunki vetra so odkrili več streh po vsej Sloveniji. Posamezni predeli po Evropi so se znašli v popolnem prometnem kaosu.

Iz več krajev po vsej Sloveniji poročajo o razkritih strehah. V Tržiču so posredovali gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in na stanovanjski objekt pokrili nazaj. Klice na pomoč so po podatkih spletne strani uprave za zaščito in reševanje prejeli med drugim tudi v občini Rogatec, Ormož in Jesenice, kjer je odkrilo šolo. Veter je podrl drevo v naselju Placar, občina Destrnik, in v naselju Spodnje Javorje, občina Črna na Koroškem.

Zaradi možnosti sunkov so meteorologi za danes povsod - razen osrednje Slovenije -  izdali opozorila. Najvišje sunke vetra so meteorologi ob 20. uri namerili na Kredarici. Veter je pihala s hitrostjo 91 kilometrov na uro.

Veter bo jutri od zahoda začel slabeti.

Jutri bo mraz!

Ob koncu tedna bo mrzlo, zaradi česar so meteorologi izdali tudi oranžno opozorilo. To na spletni strani opisujejo z besedami, da so napovedani meteorološki pojavi neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so možne"

Jutranje temperature bodo večinoma pod -10 stopinjami, tudi najvišje dnevne bodo v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -17, ob morju okoli -4, najvišje dnevne od -6 do -1, ob morju okoli 2 stopinji Celzija.

Mraz tudi drugje po Evropi, na hrvaških otokih sneg

Hladni zračni tokovi s polarnim mrazom so dosegli več delov Evrope; medtem ko so v Nemčiji zabeležili rekordno nizko temperaturo te zime, -26 stopinj Celzija, so se v Moskvi ljudje prebudili -30 stopinj Celzija hladno jutro.

Na Hrvaškem so se zjutraj temperature spustile do -17 stopinj Celzija, kolikor so jih namerili na Zavižanu. Močna burja hromi promet po vsej državi; zaradi burje je zaprta avtocesta A1 med Svetim Rokom in Posedarji, za promet je zaprtih tudi več državnih cest. Zaradi nizkih temperatur je nevarnost poledice. Odpovedani so nekateri leti, močno otežen je trajektni promet.

Snežilo je celo na otoku Pag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.