Slovenija
19 ogledov

Sušilci osušili denarnice

18 milijonov evrov naj bi država prispevala za poplavljene občine. (Foto: Jerca Žurnal24 main
Razvlaževalci zraka. Prinesli so visoke račune za električno energijo.

“Za 150 evrov elektrike je v povprečju pokurila vsaka hiša, ki je z razvlaževalcem zraka sušila poplavljeno hišo,” je povedal kostanjeviški župan Mojmir Pustoslemšek in dodal, da je v nekaterih gospodinjstvih zaradi črpanja vode ta cena poskočila tudi na 500 evrov. Ministrstvo za kulturo je namreč na otok poslalo sto razvlaževalcev zraka, saj je otok spomeniško zaščiten.

Škoda

Največ na objektih. Škoda po poplavah v občini znaša 2,7 milijona evrov. Največ škode – za skoraj milijon evrov – je na objektih, prav toliko tudi na pročeljih zaščitenih stavb, okrog pol milijona evrov pa v gospodarstvu.

Po pomoč k Elektru Celje
“Krško izpostavo Elektra Celje smo zaprosili, naj zaradi enkratnega povečanja porabe električne energije ne zviša vsakomesečnih akontacij,” je povedal župan.

Elektro Celje naj bi se s tem strinjal, a je takoj na teren poslal popisovalce in občanom izstavil račune, je dejal Pustoslemšek. V prihodnjih dneh naj bi se s prošnjo po popustu pri plačilu teh računov obrnili tudi na centralo Elektra Celje.

Poplačilo škode
Svetniki so sprejeli odlok, po katerem so iz proračunske rezerve namenili 67 tisoč evrov za odpravo posledic, na posebnem računu, ki so ga odprli za pomoč prizadetim, pa se je zbralo 30 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.