Slovenija
52 ogledov

Šuštar se ne spomni ničesar

Boštjan Šoba Anže Petkovšek
Nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Boris Šuštar se na današnjem zaslišanju na sojenju Boštjanu Šobi ni spomnil ničesar.

Na sojenju Boštjanu Šobi na ljubljanskem okrožnem sodišču  je danes pričal nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu.

Vendar pa je trdil, da se ne spomni ničesar o fiktivnih računih, ki naj bi jih izdajal Šoba. S svojimi luknjami v spominu si je prislužil opozorilo sodnice.

Policijska ura ne bo štela

Odvetnik Boštjana Šobe Jure Snoj je na današnji obravnavi sicer predlagal, da bi se Šobi od morebitne kazni odštela tudi policijska ura, ki jo je imel v Kanadi. Šobo so namreč v Kanadi prvič prijeli leta 2007, vendar so ga po treh mesecih izpustili proti plačilu varščine. V času do uvedbe ekstradicijskega pripora leta 2009, v katerem je čakal na izročitev Sloveniji, je med deseto uro zvečer in sedmo uro zjutraj imel policijsko uro.


Senat je predlog zavrnil, saj po besedah sodnice v tem primeru ni šlo za pravi hišni pripor, zato se kot takega tudi ne more šteti. Če bo Šoba obsojen, se mu bosta v zaporno kazen štela nekaj več kot dve leti pripora v Kanadi in pripor, ki ga bo preživel v Sloveniji.

Komentarjev 1
  • 1111 17:00 10.oktober 2011.

    ...dat mu še 10 let...na zavarovanem oddelku...vse se bo spomnu...