Slovenija
20 ogledov

Šušteršič prvi na preizkus?

Janez Šušteršič Saša Despot
Opozicija. V Pozitivni Sloveniji o interpelaciji, v SD o nezaupnici.

Kot kaže, v Pozitivni Sloveniji (PS) za september pripravljajo interpelacijo vsaj zoper ministra za finance Janeza Šušteršiča, po neuradnih informacijah pa naj bi bili tarča interpelacije še trije ministri. Med njimi naj bi bili minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač ter minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

O tem, ali drži, da naj bi kot prvega interpelirali prav finančnega ministra, je bil sicer vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer včeraj skrivnosten. V PS so prepričani, da je več razlogov za interpelacijo proti več ministrom. “Razmišljamo o začetku interpelacije, in ko bo nastopil pravi čas, vas bomo obvestili tudi o tem, kdaj bomo interpelirali in koga,” je dejal Möderndorfer.

SD podpira, DL presenečena

Kot opozicijska stranka s podporo interpelaciji nimamo težav, vendar jo je treba ustrezno utemeljiti,” pa je dejal vodja poslancev SD Janko Veber. Finančnega ministra naj bi namreč interpelacija doletela zaradi dokapitalizacije NLB. Veber je dodal, da je bil postopek dokapitalizacije NLB tak, kot ga podpirajo v SD. Po njegovem mnenju bodo tako morali v PS dokazati, kje je minister naredil napako. “Zaradi neučinkovitosti pa v SD razmišljamo o nezaupnici vladi in predsedniku vlade,” je poudaril. O tem bodo razpravljali na konferenci stranke prihodnji teden, izglasovanje takega sklepa pa ni izključeno.

Rihard Braniselj, vodja poslancev Državljanske liste (DL), je bil nad napovedjo interpelacije presenečen: “Če se res pripravlja interpelacija, moram reči, da v tem ne vidim smisla in logike.” Še posebej je kot nesmiselno označil napoved, da naj bi njegovega strankarskega kolega interpelacija doletela zaradi dokapitalizacije NLB.

Komentarjev 1
  • dragec 10:03 04.julij 2012.

    Res so neresne in moteče. ve se način delovanja glasovalnega stroja v parlamentu. interpelacije in druge mahinacije so trenutno neproduktivne. dajmo vladi eno leto vladavine in, če bo delovala v nasprotju z voljo ljudstva jo zamenjamo in pika!