Slovenija
16 ogledov

Švedski ne Pink Si

televizija Žurnal24 main
Prodaja TV3. Švedi so zavrnili ponudbo, ki jo je v imenu tujega podjetja oddal direktor Pink Si.

Potem ko smo pred kratkim pisali, da je solastnik in direktor televizije Pink Si Sebastjan Vežnaver oddal ponudbo za nakup TV3, je Vežnaver včeraj pojasnil, da švedska družba MTG, ki ima v lasti TV3 in se namerava do konca marca (po novem pa baje do konca aprila) umakniti iz Slovenije, ni sprejela ponudbe.

"Do dogovora med mogočim investitorjem in Švedi ni prišlo. Rok se je namreč iztekel v sredo ob 24. uri," je povedal Vežnaver in poudaril, da omenjene televizije v likvidaciji ni nameravalo kupiti njegovo podjetje Pink S, temveč je ponudbo oddal v imenu drugega podjetja, ki ga je zastopal s polnimi pooblastili.

O tem, za katero podjetje gre, Vežnaver ni hotel govoriti, "ker gre za poslovno skrivnost", je pa povedal, da bi, če bi prevzelo TV3, investiralo tudi v Pink Si.

Z dolgom in brez Lončine

"Vsekakor vidim uspeh v konsolidaciji treh televizij (Pink Si, TV3 in Info TV, op. a.), saj projekt le tako lahko v treh letih postane profitabilen," je dodal Vežnaver in priznal, da Pink Si dolguje družbi Norkring, ki je televiziji celo zablokirala račun – koliko dolguje, pa Vežnaver ni razkril.

"Če TV3 izgine s tržišča, bodo agencije izgubile pomen, trg pa bo posledično še bolj zmonopoliziran in bodo lahko oglaševalci vse media plane uredili v eni hiši," je za konec dejal Vežnaver in razložil, da je Pink Si "zaradi razhajanja v pogledih na razvoj" zapustil tudi programski direktor Milan Lončina, s katerim pa ostajata v dobrih odnosih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.