Slovenija
29 ogledov

Švedski piloti prizemljili letala

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Enodnevna stavka pilotov na Švedskem je danes ohromila letalski promet v državi in prekrižala načrte do 25 tisoč potnikom. Iz Slovenije brez težav na Švedsko.

Zaradi stavke dva tisoč pilotov je bilo odpovedanih okoli 500 poletov, predvsem tistih v notranjem prometu. Po besedah generalnega direktorja Združenja delodajalcev v švedski industriji letalskega prevoza Petra Jeppssona so na mednarodnem letališču Arlanda v Stockholmu zaustavljeni vsi domači poleti, medtem ko številni poleti tujih letalskih prevoznikov potekajo po urniku.

Predsednik Združenja švedskih pilotov Gunnar Mandahl je pojasnil, da je stavka posledica sporov med zaposlenimi in vodstvi v štirih regionalnih letalskih prevoznikih. Preostali člani združenja so se stavkajočim pridružili v znamenje solidarnosti.

Spor med piloti in letalskimi prevozniki je zanetilo nestrinjanja glede delovnih pogojev. V času stavke so sicer državne železnice okrepile železniški promet med večjimi švedskimi mesti.

Brez odpovedi
Iz Adrie Airways so nam odgovorili, da zaradi stavke niso odpovedali nobenega leta, prav tako niso prejeli nobenih obvestil, da bi to v bližnji prihodnosti morali storiti.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.