Slovenija
10 ogledov

Sveta trojica v petek

Katarina Kresal je poudarila, da so se v LDS, SD in Zares združili tisti, ki noč Žurnal24 main
Konec tedna se bodo srečali Borut Pahot, Katarina Kresal in Gregor Golobič. Tema bodo volitve.
Borut Pahor, Gregor Golobič in Katarina Kresal bodo danes na skupni tiskovni konferenci predstavili stališče trojice opozicijskih strank leve sredine do Janševe pobude o junijskem referendumu o pokrajinski zakonodaji. Konec tedna pa naj bi se trojica opozicijskih prvakov srečala za zaprtimi vrati. Gre za večkrat napovedani sestanek, na katerem naj bi "pregledali skupne točke" svojih predvolilnih programov.

 
 

Slovenija je na križišču, ljudje niso zadovoljni, v državi vlada apatija, nekateri se čutijo izločene.

Borut Pahor, predsednik SD

 
Konec zamer
V strankah o sestanku molčijo, priznavajo pa, da že nekaj časa "usklajujejo termine" za takšno srečanje. Trojica ne bo sklenila predvolilne koalicije, vendar pa naj bi to bila napoved tesnejšega sodelovanja Pahorja, Golobiča in Kresalove pri nekaj skupnih predvolilnih projektih. Kateri bodo ti projekti, še ni znano. V zadnjem času je bilo sicer med trojico veliko napetosti in rivalstva. LDS je Zaresu očitala, da ji "krade kadre" iz občinskih odborov, SD in Zares pa nista podprli zahteve LDS o parlamentarnem razčiščevanju napak, ki jih ministru Janezu Podobniku očita računsko sodišče. Janševa pobuda o pokrajinskem referendumu je očitno vendarle strnila njihove vrste, saj trojica SD, Zares in LDS meni, da bi moral ta projekt počakati na novo vlado in zato referendumu tri mesece pred volitvami nasprotuje.

Koalicija po volitvah
Pahorjeve napovedi, da SD v primeru zmage ne bo sestavljala vlade z Janševo SDS, kažejo, da stranke leve sredine gladijo spore tudi zato, da bi lažje sestavile koalicijo po volitvah. Prvak SD sicer nadaljuje z ostrejšo opozicijsko retoriko. Na sobotnem shodu stranke v Celju je med drugim povedal: "Slovenija je na križišču, ljudje niso zadovoljni, v državi vlada apatija, nekateri se čutijo izločene, tej vladi pa na konceptualni ravni ni uspelo."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.