Slovenija
28 ogledov

Svetelšek ve, Bohorič ne

Debeljak zaupa Svetelšku, Kordež pa šefu prijateljske Save Bohoriču ne več tolik Žurnal24 main
Merkur - Mercator. Šef Petrola ve, da je to dober posel, šef Save pa ne in prosi za dodatna pojasnila.

Prvi mož Petrola je Mercatorjev nakup Merkurja označil za dober nakup. “Glede na to, da še niso znani niti podrobnosti niti vrednost transakcije, je o pričakovanih učinkih morebitne prodaje težko govoriti,” pa pravijo v Savi, ki jo vodi Janez Bohorič. Od predstavnikov Merfina so zato že zahtevali pojasnila.

Ob tem velja poudariti, da je Sava sodelovala pri menedžerskem odkupu Merkurja in da je še vedno njegova desetostotna lastnica. Svetelšek, ki je, kot kaže, bolje obveščen, pa je le šef podjetja, ki ga nadzoruje prvi mož Mercatorja Žiga Debeljak.

Ministri tako in drugače
Minister Mitja Gaspari se je komentarjem ognil: “Sem bil v tujini in ne vem, kaj se dogaja.” Prav tako “o poslu nismo bili uradno nič obveščeni”, pravi minister Franc Križanič.

O smiselnosti nakupa pa: “Podatkov o tem, kako se financira prodaja, ni. Prav tako ne vem, katere banke vodijo to igro.” Tudi minister Matej Lahovnik meni, da bo ocene, ali gre za dober ali slab nakup, mogoče dati, ko bo znana cena. Bi pa bilo zelo narobe, če bi se nakup zgodil, ker bi Merkur reševal tajkuna Kordeža ali da bi reševal banke.

“Mercator se bo moral potruditi, da bo posel prinesel pozitivne učinke. Ključno vprašanje je, ali bodo ljudje sploh imeli denar, da bodo hodili v Merkur,” komentira Ani Klemenčič iz GBD.

Opozarja, da če se bodo cene v Merkurju pod taktirko Mercatorja dvignile, ne bodo konkurenčne. Vse cene preveri še drugje ali na spletu,” pravi sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.