Slovenija
22 ogledov

"Svetih krav ni več"

Virant in Veniger Anže Petkovšek
Virant zadovoljen s policisti.

"Rezultati dela policije v prvih devetih mesecih letos so izjemni, saj je policiji z manj ljudmi in z manj denarja uspelo močno povečati učinkovitost," je na predstavitvi dela policije v prvih devetih mesecih letos dejal minister za notranje zadeve Gregor Virant. Posebej je zadovoljen, da je policiji uspelo povečati pregon gospodarskega kriminala. Poudaril je, da ima policija pri pregonu vso njegovo podporo in da svetih krav ni več.

Policijska statistika med drugim kaže, da se je obseg obravnave in s kazensko ovadbo zaključene gospodarske kriminalitete v prvih devetih mesecih letošnjega leta povečal za 59,3 odstotka. Upadla je tudi škoda, ki je posledica storjenih gospodarskih kaznivih dejanj, in sicer s 380,6 milijona evrov v lanskem letu na 318,9 milijona evrov v letošnjem letu. Delež gospodarske kriminalitete v celotni strukturi kriminalitete je sicer leta 2012 znašal 13,2 odstotka, letos pa se je povečal na 18,1 odstotka.

Letos 94, lani 101 smrtnih žrtev

Na področju prometa se generalnemu direktorju policije Stanislavu Venigerju zdi pomembno, da se trend upadanja števila prometnih nesreč nadaljuje, prav tako trend upadanja števila prometnih nesreč s smrtnim izidom. Tako je število prometnih nesreč v prvih devetih mesecih letos glede na enako obdobje lani upadlo za 17,4 odstotka, za 21,2 odstotka pa se je zmanjšalo tudi število nesreč s hudo telesno poškodbo. Se je pa v prvih devetih mesecih za 2,3 odstotka povečalo število mrtvih, a je statistika na današnji dan po besedah Venigerja že boljša, saj je letos do današnjega dne umrlo 94 ljudi, v enakem obdobju lani pa 101. Vse skupaj kaže, da se vozniška kultura v cestnem prometu spreminja, je ocenil Veniger.

Komentarjev 2
  • privat 11:47 25.oktober 2013.

    vsekakor vem da se G. Virant trudi.!! Kaj pa lahko sploh en človek naredi??? Nič...le trudi se lahko ali v prenesenem smislu če plava v grezeci pošten človek ..on samo meša drek!

  • privat 11:06 23.oktober 2013.

    kaj ga laže virant...kaj ni svetih krav?? So svete krave in sveti biki!!!!!!!!!!!! Danes se lovi samo svete miši in male svete bakterije! Samo noben še ni niti dotaknil sveto kravo ali bika...ti so v svetih prostorih!!!!! In kaj je ...prikaži večje rekel v prevodu.?..nikoli ne bomo dotikali svetih krav? Jaz nisem zadovoljen z takim delom oz. nedelom pristojnih služb in organov...jaz sem prepričan da je vse to samo...lopovščina! Tukaj ni kulture,ni zakona ,ni živlenja....je samo mafija in suženstvo!! Danes je zelo zelo škodljivo in nevarno bivati pod tako sužensko kurupcijsko, prevarantsko ...vlado ...no ne vlado...kaj pa je beseda vlada?? politika ima gnile pokvarjene ,lopovske temelje. Samo poglejmo kateri nam vladajo in sužensko upravljajo nas male ljudi ter politiko bivanja ,polživljenja..!!!