Slovenija
34 ogledov

Svetnik ovadil župana za krivo ovadbo

Igor Velov Iztok Golob
Šlo je za obračunavanje z opozicijo in prikrivanje lastnih afer, meni nekdanji podžupan Velov.

Nekdanji kranjski podžupan Igor Velov je zoper župana Mohorja Bogataja vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. Velov meni, da je bil po krivem ovaden zlorabe položaja v primeru igrišča v Britofu, Bogataj pa naj bi po njegovem mnenju vedel, da je bila ovadba, zaradi katere se je zagovarjal na sodišču, neutemeljena.

“Na sodišču smo v petih minutah ugotovili, da ni bilo nič sporno,” je dejal Velov in dodal, da je bil župan s projektom seznanjen. Prepričan je, da je šlo v resnici za obračunavanje z opozicijo in prikrivanje lastnih afer. Za tovrstno krivo ovadbo je zagrožena kazen do treh let zapora.

Bogataja nam ni uspelo priklicati, v njegovem kabinetu pa so ob umiku obtožnice zoper Velova zapisali, da so menili, da so bili podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, in da so sum dolžni naznaniti. Opozorili so, da je obtožni predlog zoper Velova na okrajno sodišče maja vložilo okrožno državno tožilstvo: “To pomeni, da je bil kazenski postopek v predmetni zadevi zoper podžupana uveden.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.