Slovenija
0 ogledov

Svetniki glasovali proti vetu

Nekdanja ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič opozarja na okrnjene načrte Žurnal24 main
Predlog veta na zakon o zdravilstvu med državnimi svetniki ni dobil zadostne podpore. Največ kritik je letelo na zbornico.

Zakon o zdravilstvu ne upošteva mnenja stroke, niti pripomb in opozoril državnega sveta, je ob današnji predstavitvi predloga za veto poudaril prvopodpisani pod predlog, državni svetnik Gregor Vovk Petrovski. Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je poudarila, da je zakon koristen za državljane in da ne gre za nabiranje političnih točk. Državne svetnike je pozvala, naj veta ne podprejo, saj neregulirano področje povzroča težave uporabnikom.

Državni svetniki so ministrici prisluhnili in predlog veta ni dobil zadostne podpore. Od 27 državnih svetnikov, kolikor jih je bilo navzočih na današnji izredni seji, jih je predlog veta podprlo 12, 13 pa jih je glasovalo proti.

"Še danes se ne ve, kdo vse bo in kdo ne bo zdravilec po tem zakonu," je opozoril Vovk Petrovski. Za mnoge bo po besedah svetnika ta zakon "usoden udarec", saj zahteva izobrazbo, ki je mnogi nimajo. Po njegovem prepričanju je v tej praznini neodgovorno, da si vlada "na račun varnosti uporabnikov poskuša nabirati poceni točke".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.