Slovenija
1709 ogledov

Sveža napoved vremena: Privabila vam bo nasmeh na usta

Jesen
Ponoči se bodo krajevne padavine umirile, na vzhodu se bo razjasnilo.

Marsikje po nižinah bosta nastali megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, ob morju okoli 13 stopinj Celzija. V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več oblačnosti bo v zahodnih krajih, a bo večinoma suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Po nižinah v notranjosti Slovenije se bo dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost, ponekod lahko tudi dlje. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo delno jasno, precej bo goste koprenaste oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti Slovenije megla. V soboto bo v zahodnih krajih oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Pooblačilo se bo tudi v osrednjih krajih. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad vzhodno in deloma srednjo Evropo ter nad Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in Atlantikom pa je obsežen ciklon s hladno fronto, ki se čez zahodno Evropo pomika proti Alpam. Od jugozahoda k nam doteka razmeroma vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški tudi pretežno oblačno. Tam bo občasno lahko padla kakšna kaplja dežja. Po nižinah bo precej jutranje in dopoldanske megle.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.