Slovenija
33 ogledov

SŽ bo vodil Igor Blejec

Nova železniška postaja naj bi bila zgrajena leta 2023. A država ne upa obljubit Jerca Božič Kranjec
Slovenske železnice bo v prihodnje vodil Igor Blejec. Slednji je med drugim vodil Teol in Siteep, ki sta končala v stečaju.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS je namreč v torek potrdila sklep nadzornega sveta Slovenskih železnic o Blejčevem imenovanju za novega generalnega direktorja družbe, so sporočili iz agencije.

Nadzorni svet Slovenskih železnic je Blejca za novega generalnega direktorja družbe imenoval v ponedeljek, sklep o imenovanju pa v torek posredoval AUKN, ki mora skladno z ustanovitvenim aktom Slovenskih železnic dati soglasje k imenovanju. Nadzorni svet je agencijo seznanil o postopku in merilih izbire, Blejec pa se je AUKN tudi predstavil.

Predsednik nadzornega sveta železnic Bojan Brank je izrazil zadovoljstvo nad izdanim soglasjem AUKN o Blejčevem imenovanju.

"Prepričan sem, da ima novi generalni direktor dovolj širine, znanj in izkušenj, potrebnih za vodenje sistema Slovenskih železnic. Pričakujem, da bo s strokovnim pristopom vnesel nov način razmišljanja v sistem ter uspešno uveljavil strategijo razvoja Slovenskih železnic, izpeljal reorganizacijo sistema ter izboljšal poslovne rezultate," je poudaril.

Brank ključna merila uspešnosti vidi v primernem donosu na kapital, dodani vrednosti, znižanju dolgoročne zadolženosti in vpeljavi sodobnih, kakovostnih ter do uporabnika prijaznih storitev Slovenskih železnic, so še sporočili iz družbe.

Po poročanju Financ je Blejec med drugim vodil Teol in Siteep, ki sta končala v stečaju. Tudi podjetje Geostroj, ki ga je vodil, je lansko leto končalo z izgubo v višini 174 tisoč evrov.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:14 26.oktober 2011.

    Ta čas,ko se Strojan(beri Pavlič)in ostala banda kradljiva na čelu s sindikati borijo,kdo bo več pokradel,se pa privatni prevozniki ukvarjajo s krajo in preusmerjanjem tovora na svoje vlake,in ni čudno,da ma Tovorni promet izgubo saj privatniki dnevno pokradejo 1% tovora SŽ-ju!!