Slovenija
7 ogledov

T-2 bo gostoval v omrežju Simobila

(Foto: T2) Žurnal24 main
T-2 bo v prihodnje gostoval v mobilnem omrežju Simobila, saj pogodbe o gostovanju s Telekomom Slovenije ne bo podaljšal. Posel, ki ga je zdaj dobil Simobil, je vreden okoli poldrugi milijon evrov na leto.

Telekomunikacijski operater T-2 mora gostovati v drugih mobilnih omrežjih po Sloveniji, saj ima sam le okoli 110 baznih postaj in pokriva okoli 35 odstotkov prebivalstva. Kjer pokritosti ni, jo bo od velikonočne nedelje za T-2 pokrival Simobil.

Pogodba je podpisana za štiri leta, z možnostjo podaljšanja. Na T-2 naj bi z novim poslom znižali stroške, naročniki pa da bodo za enako ceno v paketih dobili več.

V Simobilu pravijo, da se tega partnerstva veselijo, na vprašanja o drugih podrobnostih pa odgovarjajo, da so stvar pogodbenega odnosa med obema partnerjema in jih ne morejo razkriti.

V Telekomu Slovenije so medtem pojasnili, da so tudi na tem področju regulirani, tako da morajo vse operaterje obravnavati enako oziroma nediskriminatorno. Prav zato niso mogli ustreči zahtevam oziroma željam podjetja T-2. Na vprašanje, ob koliko prihodkov letno bodo zaradi te odločitve T-2, odgovarjajo, da pogodbenih vrednosti nikoli ne razkrivajo, a da je seveda razumljivo, da bodo zaradi tega imeli izpad prihodkov, ki ga bodo morali nadomestiti drugje.

Bo Simobil še prevzel T-2?

Odločitev T-2, ki ga od marca vodi Sašo Todorović, za prehod k Simobilu tako krepi ugibanja, da naj bi prej ali slej prišlo tudi do prevzema T-2 s strani skupine Telekom Austria, pod okrilje katere sodi Simobil.

Drugi največji slovenski mobilni operater bi s tem poleg mobilne telefonije lahko začel ponujati tudi fiksno telefonijo, dostop do spleta in televizijo, s čimer bi postal še resnejši tekmec vodilnemu Telekomu Slovenije, ki je v večinski državni lasti.

 

Komentarjev 4
  • bojovi 14:31 06.april 2012.

    Meni čisto lepo lovi, da ne omenjam Simobil ima bolj kvalitetne mobitele kot Mobitel.

  • mucek4 12:14 06.april 2012.

    Kdaj si nazadnje primerjal omrežje Simobila in Mobitela? Leta 2003?

  • dino.sepe 21:34 05.april 2012.

    Ne verjamem da je ta odločitev T-2 ravno dobra, kajti Simobil ravno ne slovi po tem da bi imel dobro omrežje. Na žalost inajo trenutno najslabše omrežje, čeprav non stop povdarjajo, kako vlagajo in nadgrajujejo, samo opaženih razlik ni in ...prikaži več jih verjetno tudi ne bo. Po drugi strani pa T-2 niti ni imel drugih možnosti. Dvomim da se bo tole dobro končalo, kajti dolgoročno tukajni računice!