Slovenija
30 ogledov

T-2 od danes v stečaju

(Foto: T2) Žurnal24 main
T-2 je od danes v stečaju, je sodišče objavilo na Ajpesu. Zagotavljajo, da bodo bodo poslovali naprej tudi v stečaju.

Sodišče je podjetje T-2 na pobudo slabe banke dalo v stečaj. Iz družbe T-2 so sporočili, da jih je odločitev sodišča presenetila,"saj so med postopkom dokazali, da podjetje ni insolventno in izpolnjuje vse ukrepe, skladne s sNFP". Družbeniki T-2 se bodo zoper ta sklep sodišča pritožili

Zagotavljajo, da bo T-2 kot telekomunikacijski operater še naprej nemoteno zagotavljal storitve svojim naročnikom. Sklep o stečaju družbe, ki ga je danes objavilo Okrožno sodišče v Ljubljani, uporabnikom storitev T-2 po zagotovilih družbe ne spremeni ničesar.

Najprej se mora seznaniti z razmerami

Sodišče je sicer za stečajno upraviteljico imenovalo odvetnico Danico Čuk. Ta nam je povedala, da je za imenovanje pravkar izvedela, in opozorila, da lahko dolžnik zoper sklep vloži pravna sredstva, a da pritožba ne zadrži izvršitve sklepa o začetku stečaja.

Na vprašanje, ali si bo prizadevala, da bo T-2 tudi v stečaju še naprej posloval, pa odgovarja, da se mora stečajni upravitelj v vsakem stečajnem postopku naprej seznaniti s stanjem in presoditi, ali obstajajo zakonski pogoji za zaključek nujnih poslov ali nadaljevanje poslovanja v stečaju. Za vložitev enega ali drugega predloga je en mesec časa od pravnomočnosti sklepa o začetku stečaja, je opozorila stečajna upraviteljica T-2. 

Zelo verjetno bodo poslovali naprej

Kot smo že poročali, so v stečaju še naprej poslovale Rimske terme, ki so bile kasneje prodane kot celota. Nadaljevanje poslovanja sodišče na predlog stečajnega upravitelja dovoli, če se s tem dosežejo boljši pogoji za prodajo premoženja, soglašati pa mora tudi upniški odbor. To je v primeru T-2 zelo verjetno, saj bi z izgubo naročnikov zelo padla vrednost podjetja, da je mogoče kljub stečaju poslovati naprej pa je za Finance ob sodnem naroku dejal tudi odvetnik slabe banke. 

Upniki naj bi dobili okrog sto milijonov evrov

Poznavalci ocenjujejo, da prodaja T-2 zaradi infrastrukture, ki jo ima v lasti, ne bo težava, vrednost pa ocenjujejo na okrog sto milijonov evrov.

T-2 je bil doslej v prisilni poravnavi, a so upniki zahtevali stečaj, ker T-2 upnikom ni plačeval, kot se je v postopku zavezal. 

Komentarjev 4
  • Mitoka 12:17 17.september 2014.

    Saj je tudi Telekom oz. država poskrbela, da so na ta način uničuli T-2, saj je imel T-2 dosti boljšo ponudbo, nižje cene in dosti bolj prijazne in ustrežljive prodajalce in podporni servis. Če jaz kaj vem je bila DUTB ...prikaži več ustanovljana za reševanje napačnih in slabih investicij banke, ne pa da odloča ali gre katera firma u stečaj. Se točno vidi da so v ozdaju mutni posli in državni Telekom!

  • Johny 20:00 16.september 2014.

    Za stečaj je bolj primeren Telekom, če ga ne bodo za male pare kupili tujci.Telekom se je in se še živi na račun države, ki ga začasno še podpira in dokler ne crkne molzna krava se bo pač še nekako šlepal...

  • manch 15:35 16.september 2014.

    Za njihove upnike pa tudi uporabnike njihovih storitev, bi bilo seveda najbolj pošteno, če bi se zdravo jedro ČIMPREJ prodalo. Kupcev po realni ceni verjetno ne manjka.Novi lastnik bi tudi izboljšal storitve, ki so že dalj časa pod vodo ...prikaži večo (predvsem TV storitve).