Slovenija
55 ogledov

Tajni del dogovora med ministrico in Fidesom

SMC kongres Saša Despot
Ministrica za zdravje Milijka Kolar Celarc je po parafiranju sporazuma s Fidesom dejala, da bo za uresničevanje dogovorjenega potrebnih dodatnih 40 milijonov evrov, tajni del dogovora dokazuje, da je sporazum vreden 53 milijonov evrov. Daleč najmanj, 56 tisoč evrov je namnjenih za reševanje težav mladih specializantov.

Seštevek zahtev Fidesa, na katere je pristala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in si jih lahko ogledate v prilogi spodaj, znaša 53 milijonov evrov, so izračunali pri časopusu Dnevnik, kjer so tudi objavili tajno  prilogo k sporazumu. 

Daleč najmanj, 56 tisoč evrov na leto, je namenjenih za izenačevanje plačnih razredov, kar bi izboljšalo dohodke mladih zdravnikov specializantov.

Fleksibilno nagrajevanje zdravnikov bi stalo 36 milijonov evrov na leto.  Posebej bi bili nagrajeni zdravniki, ki bi presegli standarde in normative, družiki zdravniki, ki bi opravili manjše posege ter zdravniki pri katerih ne bi bili potrebni postoperativni posegi ter zdravniki, ki bi prispevali k vsaj

petodstotnemu zmanjšanju števila čakajočih pri zdravljenjih, na katera bolniki tudi uradno čakajo predolgo.

Fides- Milojka | Avtor: Fides Fides

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 4
  • valerijakregar 14:32 30.november 2016.

    upam da kolarka prebere spodnji link :https://www.portalplus.si/1887/tarca-2/širite ga med prijatelji !!!

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:04 30.november 2016.

    Toliko sramote na eni in na drugi strani.S tega vidika se bom drugačeobnašal do zdravnikov,vlada je tako ali tako en sam vic.Tole kaj delajoje golfija do celotnih javnih uslužbencov.

  • Tupamaros 11:52 30.november 2016.

    Še pomnite tovariši. Kosmo imeli tajni Uradni list. Izgleda, da je, v politiki še vedno v uporabi demokratična tajnost!