Slovenija
25 ogledov

Tako blizu, a tako daleč

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Avtocesta. Jutri promet po 14,8-kilometrskem odseku med Plusko in Hrastjem.

 

Slavnostna predaja

Prireditveni prostor.
Dostop bo možen le po avtocesti iz ljubljanske smeri, in sicer bo na Pluski možno zapeljati skozi zaporo na novozgrajeni odsek. Vsi iz novomeške smeri se bodo morali zapeljati najprej do priključka Bič in se po drugi strani avtoceste vrniti proti Pluski.

Jutri ob 11. uri bodo za promet odprli še zadnja odseka dolenjske avtoceste. S tem bo 105 kilometrov dolg avtocestni krak med Ljubljano in Obrežjem v celoti dokončan.

Gradnja priključkov
Poleg odsekov mimo Trebnjega in Mirne Peči bodo odprli vzhodni trebanjski priključek. "Priključek Trebnje vzhod bo v tej fazi odprt tako za vključevanje kot izključevanje z avtoceste. Do pozne jeseni se bosta končala še priključka Trebnje zahod in Mirna Peč.

Ko bosta na teh dveh točkah možna vključevanje in izključevanje, se bo začasno zaprl priključek Trebnje vzhod, ker je treba na pravo niveleto postaviti še krožišče, prek katerega se bodo vozila s priključka Trebnje vzhod navezovala na zdajšnjo regionalno cesto
," je pojasnil Bojan Čas, izvršni direktor za organizacijo gradenj in obnov pri Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Mirnopečani še brez

Po odprtju trase se bodo izvajala še druga dela, ki niso bistvena za varno sprostitev prometa po tej trasi.
Bojan Čas z Darsa

Z odprtjem avtoceste bodo Trebanjci tako dobili začasno odprt priključek, Mirnopečani pa bodo morali do avtoceste dostopati pri Novem mestu oziroma Trebnjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.