Slovenija
5846 ogledov

Tako bo čez teden in prihodnji vikend

Jesen, vreme
Danes in jutri živo srebro ponekod tudi do 20 stopinj Celzija. Kaj nam prinašajo prvi dnevi druge polovice novembra?

Današnja nedelja nam je postregla z lepim vremenom in razmeroma visokimi temperaturami; živo srebro se je ponekod dvignilo tudi do 20 stopinj Celzija.

Vremenoslovci Arsa na spletni strani napovedujejo, da bo ponoči v zahodnih in deloma osrednjih krajih pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo delno jasno. Pihal bo jugozahodni veter.

"Jutri bo na vzhodu sončno, drugod pa bo več oblačnosti. Predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno možen rahel dež. Pihal bo jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 5 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne pa od 14 do 21 stopinj", napovedujejo vremenoslovci.

V torek, nadaljujejo, bo na vzhodu še dokaj sončno, drugod pa bo zmerno do pretežno oblačno. Toplo bo, še bo pihal jugozahodnik.

V sredo se bo veter polegel, po nižinah bo marsikje spet megleno ali oblačno. Več sonca bo v gorah in na Primorskem.

Od 15. do 20. novembra

Nad južno Evropo in Sredozemljem bo prevladoval vpliv območja visokega zračnega tlaka.

"Pričakujemo stabilno jesensko vreme. Zaradi šibkega vetra bo po nižinah marsikje megleno. Bolj sončno vreme s šibko burjo pričakujemo na Primorskem, pa tudi v gorah bo precej jasno. V začetku naslednjega tedna se bo burja okrepila, ohladilo se bo," napoved za začetek tedna po prihodnjem vikendu sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.