Slovenija
12439 ogledov

Tako bo do srede drugega tedna

Vreme: Srednjeročna napoved: Tudi do 10 stopinj pod dolgoletnim povprečjem - Pomlad
Že jutri na nekaterih območjih Slovenije dež. Kakšno vreme sledi?

"Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v zahodni Sloveniji pa pretežno oblačno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na spletni strani Arsa.

Nadaljujejo, da bo jutri v zahodni polovici Slovenije oblačno, občasno bo deževalo. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature jutri bodo od 6 do 11, v alpskih dolinah okoli 4, najvišje dnevne od 9 do 14, v vzhodni Sloveniji okoli 17 stopinj.

V četrtek dopoldne se bo dež razširil na vso Slovenijo, zvečer bo v severovzhodni Sloveniji prehodno zapihal severni veter. V noči na petek bo dež povsod ponehal. V petek bo pretežno jasno.

Zima Slovenija Poslovil se je marec, kot ga do zdaj ne pomnimo

Napoved od 6. do 11. aprila

"V petek se bo nad naše kraje od zahoda razširilo območje visokega tlaka, ki bo vztrajalo vse do konca tedna. Tudi v prvi polovici prihodnjega tedna bomo še pod vplivom anticiklona, ki pa bo počasi slabel," vremensko sliko pojasnjujejo vremenoslovci.

Dodajajo, da bo v petek sončno, predvsem v vzhodni polovici države bo pihal severni veter. Več oblačnosti lahko nastane v soboto, v nedeljo pa pričakujejo bolj jasno vreme. Temperature so bodo ob koncu tedna dvignile do okoli 20 stopinj Celzija. Toplo vreme bo vztrajalo tudi v začetku prihodnjega tedna, pihal bo jugozahodnik.

Še vedno precej snega

V gorah je med tem še vedno precej snega; fotografije z Vršiča objavlja neurje.si. Cesta je še vedno zaprta, po podatkih Arsa je na Vršiču še vedno več kot dva metra in pol snega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.