Slovenija
4563 ogledov

Tako bo do sredine prihodnjega tedna

Zima
Diši po zimi. Jutri resnejša pošiljka snega. Kako bo za vikend in začetek novega tedna?

Popoldne bo po Sloveniji še rahlo snežilo, napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

"Ponoči bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo sneženje okrepilo," svarijo vremenoslovci, ki dodajajo, da bo s sneženjem najhuje jutri ravno v času jutranje konice. Podrobnosti glede tega preberite na spodnji povezavi.

Sneženje Vreme Slovenija V torek deset centimetrov snega, najhuje bo ravno v jutranji prometni konici

Vremenoslovci svetujejo, da se zaradi napovedanega sneženja jutri od doma odpravite prej.

Jutri čez dan bo sicer oblačno, padavine bodo čez dan oslabele in popoldne večinoma ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 6 do 10 stopinj Celzija.

Tudi do 20 centimetrov

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, napoveduje, da se bo sneženje v torek precej okrepilo. "Klin hladnega zraka bo verjetno vzdržal, tako da bo snežilo povsod, razen na Primorskem," pišejo pri vremenskem portalu.

"Zelo verjetno bo tja do deset centimetrov snega padlo na Kočevskem, Notranjskem in na severozahodu Slovenije, nekoliko manj pa na severovzhodu. V višjih legah na okoli 700 metrih, kjer bo hladneje, pa bi lahko zapadlo tudi do 20 centimetrov snega."

Opozorilo

V noči na torek bo burja na Primorskem na izpostavljenih mestih presegla hitrost 100 km/h. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bodo razmere povsem zimske, vidljivost bo krajevno močno zmanjšana, veter bo prenašal sneg.

V sredo in četrtek bo pretežno oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Napoved do prihodnje srede

"Do petka bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka, nato pa bo južna polovica Evrope v plitvem ciklonskem območju. V višinah bo do nedelje z jugozahodnikom pritekal nekoliko toplejši zrak, nato se bo hladilo. V začetku naslednjega tedna se bo ozračje umirilo," vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Dodajajo, da bo prevladovalo bo oblačno vreme. Do vključno petka bo suho, nato pa se bo verjetnost za padavine do nedelje povečala. "Po nižinah bo deževalo. Od ponedeljka naprej bo možnost za padavine majhna," napoved sklenejo na Arsu.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • harris 18:06 19.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprečje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to počne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. obiščite >><>>>> www.WebJob33.Com