Slovenija
10468 ogledov

Tako bo po praznikih

Pomlad
Danes nas čakajo padavine, v naslednjih dneh bo spet bolj jasno. Kaj nas čaka po praznikih, 3. maja?

"Danes bo oblačnost od severa naraščala, najdlje bo sončno v južni Sloveniji. Sredi dneva se bodo v severnih krajih začele pojavljati padavine, deloma plohe, ki se bodo popoldne in zvečer širile proti jugu. Predvsem v osrednji in južni Sloveniji bodo tudi posamezne nevihte. Na Primorskem bo večinoma suho," današnji dan poslabšanja vremena napovedujejo na Arsu.

Dodajajo, da bodo najvišje dnevne temperature od 16 do 23, v južni Sloveniji do okrog 25 stopinj Celzija.

Do jutra bodo padavine povsod ponehale, zjutraj in dopoldne bo pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Večinoma jasno bo na Primorskem, burja bo čez dan oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 15 do 20, na Primorskem do 24 stopinj.

V soboto in nedeljo bo sončno. Čez dan bo več oblačnosti v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter. Spet bo topleje.

Od 29. aprila do 3. maja

"V nedeljo bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Preko zahodne Evrope se bo pomikal ciklon s hladno fronto, ki pa bo do naših krajev oslabela. V nadaljevanju tedna bo nad Sredozemljem ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplival predvsem v drugi polovici tedna. Nad naše kraje bo z jugozahodnimi vetrovi dotekal topel in vse bolj vlažen zrak," vremensko sliko opisujejo na Arsu.

Napoved kaže, da bo do ponedeljka vreme večinoma suho in sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Predvsem v hribovitih krajih je možna kakšna ploha ali nevihta V nedeljo in ponedeljek bodo najvišje temperature okoli 25 stopinj Celzija, v torek pa se bo nekoliko ohladilo.

Možnosti za večje padavine se bodo povečale v sredo in četrtek, 2. in 3. maja.

dezurni@zurnal24.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.