Slovenija
4389 ogledov

Saharski prah in napoved do konca prihodnjega tedna

Vreme, oblaki EPA
Sonce, dež, veter. Do konca prihodnjega tedna bo menda april res upravičil svoj sloves. V četrtek prihajajo saharski vetrovi.

Popoldne bo v vzhodnih krajih delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Na zahodu bo nastalo nekaj ploh. Temperature bodo od 13 do 18, na vzhodu do 21 stopinj Celzija.

"Jutri zjutraj se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan širile proti vzhodu. V vzhodni polovici države bo večinoma suho. Popoldne in zvečer bodo tam možne nevihte. Jutranje temperature bodo od 4 do 11, dnevne od 10 do 16, na vzhodu do 22 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Nadaljujejo, da bodo v noči na petek padavine v obliki ploh prehodno zajele večji del Slovenije. Dež bo do jutra ponehal, le še na zahodu so možne krajevne padavine. Na vzhodu se bo razjasnilo. Čez dan se bo tudi drugje oblačnost trgala, na zahodu bo nastalo še nekaj ploh. Pihal bo jugozahodni veter.

V soboto bo povečini sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Toplo bo.

Dežnik Zakaj se zmotijo? Slovenija "Napak meteorologi ne tajimo"

Napoved od 15. do 20. aprila

"V nedeljo se bo iz Sredozemlja našim krajem bližal ciklon z vremensko fronto, ki nas bo dosegla v ponedeljek. V nadaljevanju tedna bomo pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo počasi polnilo. V četrtek in petek se bo k nam iznad severne Evrope razširilo območje visokega zračnega tlaka," vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Napoved sklenejo, da bo v nedeljo nad naše kraje pritekal zelo topel in postopoma bolj topel zrak iz Sredozemlja in severne Afrike. Popoldne bodo nastale posamezne plohe. Najvišje temperature bodo večinoma nad 20 stopinj Celzija.

V ponedeljek nas bodo dosegle padavine, ki lahko vztrajajo do torka. Od srede do petka bo predvidoma bolj suho vreme, pihali bodo vetrovi vzhodnih smeri. Temperatura bo za ta čas nekoliko nad povprečjem.

Vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

Toča v Ljubljani Vreme Slovenija Toča na začetku aprila?!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.