Slovenija
30202 ogledov

Pripravljeni? Prihaja sneg.

Sneg Profimedia
Danes čez dan spet okrepljene padavine. Nov teden, prvi decembrski, naj bi nam prinesel tudi sneg do nižin.

Vremenska slika za dogajanje od sobote naprej po pojasnilih Arsovih strokovnjakov nakazuje, da bodo naši kraji pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad zahodnim Sredozemljem in območja visokega zračnega tlaka, ki bo nastalo nad zahodno in srednjo Evropo.

Že v soboto nas bo od severa prešla hladna fronta, predvsem v vzhodni Sloveniji bodo manjše padavine, popoldne se bo oblačnost trgala. V nedeljo se bo nato pooblačilo, jutranje temperature bodo na severozahodu in severovzhodu ter osrednjem delu države pod ničlo.

Osvežena napoved vremenoslovcev kaže, da bo v nedeljo popoldne možnost snežink do nižin. Poudarjajo, da je v tem trenutku še težko natančno napovedati snežne padavine, a do njih naj bi v nedeljo sprva prihajalo na Gorenjskem in Koroškem, snežilo naj bi se med dež pomešale tudi v Ljubljani, Kočevju in drugih območjih notranjosti države. Zvečer in ponoči naj bi se meja sneženja dvignila, nato pa se v ponedeljek, 2. decembra, popoldne in zvečer spet spuščala do nižin.

Vremenarji poudarjajo, da bo treba za natančno napoved snežnih padavin še nekaj dni počakati. Za zdaj pa za drugo polivico prihodnjega tedna napovedujejo suho vreme.

Napoved za prihodnje dni | Avtor: Arso Arso

 

Danes čez dan okrepljene padavine

 

Na Arsu vremenoslovci za danes napovedujejo oblačen dan, čez dan se bodo padavine krepile in širile proti osrednjim in vzhodnim krajem, na severovzhodu pa bo večji del dneva suho. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Tudi ponoči bo oblačno in deževno, nadaljujejo na Arsu. Najnižje jutranje temperature jutri bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 11 stopinj.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo še deževalo, popoldne se bo oblačnost trgala. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15, na severozahodu okoli 5 stopinj Celzija.

Kot napovedujejo vremenoslovci, bo v petek nato večinoma suho, pričakali naj bi celo nekaj sonca. Zjutraj bo po nekaterih nižnah megla. Lepemu uvodu v vikend bo sledilo sobotno sonce na vzhodu, medtem ko bo v osrednji in vzhodni Sloveniji dopoldne še nekaj dežja, popoldne pa se bo delno razjasnilo.

Mraz Slovenija Tako kaže srednjeročna vremenska napoved

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • summitrm 10:10 29.november 2019.

    In ce ga ne bo zapadlo, da vas ninstrah da pišete neumnosti... Pof..ani idiakoetu mirs karvi endu

  • sam50 13:52 27.november 2019.

    Sneg v decembru-pa ja ne ga srat.....