Slovenija
10533 ogledov

Tako bo za vikend, tako prihodnji teden. Kje bo največ padavin?

Jesen Epa
Danes in jutri nekoliko nižje temperature. Kaj nas čaka?

Na vremenskem portalu Neurje.si podobne temperature, kot jih beležimo danes, napovedujejo tudi jutri, ko se bo ponekod po nižinah spet zadrževala megla. Čez dan bo prevladovalo pretežno oblačno vreme, opoldne bo pričel pihati veter jugozahodnih smeri. 

"Po kratkem upadu bo subtropski zrak, ki preplavlja zahodno Evropo do konca tedna dosegel tudi naše kraje, zato lahko čez dan pričakujemo višje temperature. Kot napovedano, bo v soboto prevladovalo oblačno vreme, padavine pa se bodo zjutraj iz zahoda proti večeru razširile nad večji del države," napovedujejo pri portalu Neurje.si. Nadaljujejo, da lahko najmanj padavin zopet pričakujemo na severovzhodu.  

Napoved sklenejo, da bomo imeli od sredine drugega tedna naprej stabilnejše vreme, najvišje dnevne temperature pa se bodo ponekod približale 25 stopinjam Celzija. Dodajajo še, da so ciklonska območja razširjena daleč na severu, zato kakšnih sprememb do konca meseca ne pričakujemo.

Arso: Suho in toplo

Tudi Agencija za okolje RS od 24. do 29. oktobra napoveduje suho in toplo vreme, le v hribih na zahodu bo do srede lahko občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter, ki bo prinesel več oblačnosti zahodni polovici Slovenije, na vzhodu bo sončno. 

"Od četrtka naprej bo tudi na zahodu več sonca, po nekaterih nižinah zjutraj znova megleno. Najvišje dnevne temperature po nižinah večinoma med 20 in 25 stopinjami."

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

zima Ljubljana Napoved Svet Letošnjo zimo bo krojila La Niña

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.