Slovenija
1487 ogledov

Tako bodo letos potekali informativni dnevi

Šola Epa
"Gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije," svojo odločitev utemeljujejo na ministrstvu.

Vse bo potekalo virtualno

Letošnji informativni dnevi so predvideni za 11. in 12. februarja 2022, a tudi letos zaradi epidemiološke situacije izvedba na šolah in v dijaških domovih ne bo mogoča, pravijo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. O tem so šole že obvestili.

Zakaj takšna odločitev, kljub temu da v tem šolskem letu pouk poteka v šolah? "Gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza. Zato smo šolam svetovali, da tudi letos predstavitve šole oziroma izobraževalnih programov, ki jih izvajajo, in dijaškega doma izvedejo na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo," pojasnjujejo.

Ministrstvo: "Lanskoletne virtualne predstavitve šole so se izkazale za odlične"

Tako kot lani pa bodo na ministrstvu pripravili tabelo, v kateri bodo za vse srednje šole in dijaške domove zbrali vse ustrezne podatke v zvezi z izvedbo informativnih dnevov, vključno s povezavo na spletno stran šole oziroma dijaškega doma. Vse bodo objavili na spletni strani ministrstva in posredovali tudi na osnovne šole, obljubljajo.

"Lanskoletne virtualne predstavitve šole so se izkazale za odlične, zato smo prepričani, da bo tako tudi letos in da bodo tudi letos kandidati pridobili vse informacije, ki jim bodo v pomoč pri izbiri dijaškega doma, šole oziroma izobraževalnega programa, v katerem bi želeli nadaljevati svoje izobraževanje," verjamejo.

Razpis za vpis novincev v srednje šole za naslednje šolsko leto 2022/2023 bo na spletni strani ministrstva objavljen najkasneje 21. 1. 2022.

Tudi visokošolski zavodi se bodo predstavili preko spleta

Tudi visokošolski zavodi bodo organizirali spletne informativne dneve 12. in 13. februarja 2022. Ministrstvo bo tudi zanje pripravilo povezave na svoji spletni strani, prav tako bodo pripravili pregled vseh visokošolskih zavodov z dodatnimi informacijami glede letošnje izvedbe spletnih informativnih dni, ki bo objavljen na portalu eVŠ.

Objava skupnega razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/23 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode je na spletnem portalu eVŠ predvidena 31. 1. 2022.

Covid, otroci, šola Slovenija Nova sprememba v šolah v letošnjem šolskem letu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.