Slovenija
981 ogledov

Tako hudo je (bilo) ob enormni količini padavin na Gorenjskem

Gorenja vas - Poljane, neurje, poplave arhiv Občine Gorenja vas - Poljane
Na Gorenjskem po ujmi zabeležili prek 200 plazov

Na Gorenjskem se po katastrofalni ujmi še vedno prožijo plazovi. Po trenutnih informacijah, ki še niso dokončne, so zabeležili že prek 200 plazov, je povedal regijski poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid. Nekatere intervencije po Gorenjski še potekajo, se je pa 177 gorenjskih gasilcev danes odpravilo na pomoč v Mozirje.

Na Koroški Beli, kjer je bila za del prebivalcev tudi minulo noč odrejena evakuacija, po besedah Šmida tečejo priprave za vzpostavitev alarmiranja glede stanja plazu, kot je bilo pred ujmo.

Na območju občine Tržič stanje plazov ocenjujejo z geologom, oceno pričakujejo do večera. Ocenjevanje stanja plazov poteka tudi v Naklem in v Cerkljah na Gorenjskem, kjer se za evakuacijo še niso odločili. Ko bo znana ocena, se bodo glede ukrepanja dogovorili z občinskim štabom civilne zaščite in z županom, je napovedal.

"So pa plazovi res po celotni Gorenjski, te ocene zbiramo in jih pričakujemo tekom današnjega dne," je poudaril.

Intervencije ponekod sicer še vedno potekajo. V občini Škofja Loka in na območju občine Gorenja Vas-Poljane še vedno odpravljajo posledice, v drugih gorenjskih občinah pa so z interventnimi deli več ali manj zaključili.

Ceste na Gorenjskem so sicer odprte, so pa na nekaterih odsekih poškodovane, zato Šmid poziva k previdnosti. "Včasih je boljše, da se ne hiti, ker nas res lahko preseneti, saj je bilo poškodovano toliko infrastrukture," je svetoval.

Gasilci z Gorenjske so se medtem zjutraj odpravili na pomoč v Mozirje. Pomagalo bo 177 gasilcev s 25 vozili, je povedal Šmid.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.