Slovenija
3570 ogledov

Tako je danes na Obali ...

Portorož plaža sneg PrtScr Whatsupcams
Napovedi so se uresničile. Obalo je pobelilo.

Vremenoslovci so za dan, ko se je začela meteorološka pomlad, napovedali, da bo obalo pobelil sneg. Portoroška plaža je tako že pobeljena. 

Že ponoči naj bi sneg prešel v dež, tako da bo zjutraj nevarnost poledice. 

Sneženje Ob morju Slovenija Danes veliko vremensko presenečenje

Nazadnje so večjo snežno pošiljko na Obali dobili pred petimi leti, ko ga je na portoroškem letališču zapadlo 8 centimetrov. 

Občanom delijo sol

"Zima se v vsej svoji podobi kaže tudi v Izoli. Sneg se ponekod oprijemlje voznih in pohodnih površin, v Komunali Izola pa smo poskrbeli za zadostne količine soli in peska za posipanje, ki ga lahko brezplačno prevzamejo tudi naši uporabniki," sporoča Komunala Izola. Na upravi podjetja imajo na voljo 25 kilogramske vreče soli, kdor pa bi želel manj soli, naj vrečo prinese s seboj. 

Njihove ekipe so že od jutra na terenu in posipavjajo javne ceste in druge javne površine. "Vse občane Izole obveščamo, da poteka posipavanje cest po prioriteti, glede na kategorijo ceste. Obenem želimo še poudariti, da je posipanje zasebnih dovoznih poti in dvorišč v domeni lastnika samega," pravijo. 

V podjetju Marjetica Koper občane Mestne občine Koper in Občine Ankaran obveščajo, da bo zaradi zapadlega snega in poledic na nekaterih območjih občin prihajalo do zamud pri odvozu odpadkov. 

"Ekipe zimske službe so prisotne v vseh naseljih občine, tudi v zaledju, vendar so pri posipanju krajevnih cest in javnih poti prioritete po občinskem programu, nato sledijo vse ostale poti. Do sedaj smo poleg cest poskrbeli za okolice vseh šol in vrtcev, zdravstvenih domov in drugih pomembnih lokacij. Za dostopne poti in okolico zasebnih hiš in stanovanjskih blokov so dolžni poskrbeti lastniki oziroma upravljavci," sporočajo iz podjetja Okolje Piran. Na terenu imajo 30 delavcev, 2 specialni komunalni vozili – posipalca, 2 kamiona, 3 kombije, 2 osebni vozili in 4 traktorje.

Na svoji spletni strani so objavili seznam dogovorjenih lokacij, na katere redno dostavljajo vreče s soljo za posipanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.