Slovenija
12543 ogledov

Danes veliko vremensko presenečenje

Sneženje
Oblačnost, ki je prekrila Slovenijo, bo v popoldanskem času s seboj prinesla sneg. Snežilo bo tudi ob morju.

Današnje jutranje temperature so bile precej pod ničlo, a se niso spustile tako močno kot včeraj. Za primerjavo - če je bilo včeraj zjutraj okrog 7. ure na Babnem Polju -25 stopinj Celzija, so jih danes namerili le -12 stopinj. 

Danes bo na severu sprva še nekaj jasnine, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na jugu in zahodu bo rahlo snežilo. Sneg napovedujejo tudi ob morju. Najverjetneje ga ne bo zapadlo veliko. Že ponoči bo na Primorskem sneg prehajal v dež, zaradi česar bo ponekod možna poledica. 

Policisti opozarjajo na dodatno pazljivost v prometu. Čeprav zakon na obalnem območju dovoljuje, da vozniki tudi v zimskem času vozijo z letnimi pnevmatikami, ki imajo zadosten profil, pa v času snežnih razmer veljajo enaka pravila kot drugje. To pomeni, da morajo tisti, ki imajo samo letne pnevmatike, imeti verige. 

Verige uporabljamo le, kadar zimska pnevmatika ob stiku s podlago nima več zados Znate namestiti verige? Avto Uporaba snežnih verig v šestih korakih

Kaj sledi?

V petek bodo najnižje jutranje temperature od -9 do -4, ob morju in na Goriškem okoli 0 stopinj Celzija. 
Oblačno bo. V notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -7 do -3, na Primorskem od 1 do 5 stopinj Celzija. 

Sobota bo pretežno oblačna, na severu in vzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Popoldne se bodo na zahodu spet začele pojavljati rahle padavine. V nedeljo se bo delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Temperature se bodo dvignile. 

Od ponedeljka do petka bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo večinoma deževalo. Popoldanske temperature bodo povečini nad 5 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje. 

Gume Zaskrbljujoče Avto 30 bralcev prepričali, zakaj na avto namestiti zimske pnevmatike

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lavdan 09:46 01.marec 2018.

    Sem mislil, da štrajkajo.