Slovenija
22250 ogledov

Novo opozorilo Arsa

Sneg, zima Epa
Kje je največ snega, kje je najbolj hladno, kaj glede vremena prinašajo prihodnji dnevi.

Na nekaterih predelih Slovenije je vso noč snežilo, zapadlo je tudi do 15 centimetrov novega snega. "V Kočevju imajo 66 centimetrov snega, čez noč ga je zapadlo 14 centimetrov. V Ratečah je zapadlo sedem centimetrov snega, skupno ga imajo 83 centimetrov, v Velikih Laščah imajo skupno 74 centimetrov snega," je za naš portal povedal dežurni meteorolog na Arsu.

V višjih legah je na Kumu ponoči padlo 20 centimetrov snega, zdaj ga imajo 114, na Vojskem ga je 115 centimetrov, na Voglu 300 centimetrov, na Kredarici ga je 450 centimetrov.

Na Facebook profilu neurje.si so objavili jutranji prizor iz Novega mesta.

Sneg Zima Slovenija Kako bo pa prihodnji teden?

Novo opozorilo

Ob 9.30 je Arso izdal novo opozorilo, v katerem izpostavljajo, da bo do vključno četrtka predvsem zjutraj zelo mrzlo, tudi čez dan bo temperatura v notranjosti vztrajala pod lediščem.

Jutranje temperature bodo od -20 do -13 stopinj Celzija, dnevne od -7 do -4. Dan bo precej jasen, čez dan bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti.

V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, ponekod bo zelo mrzlo. Čez dan se bo od juga pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju. V petek bo oblačno, predvsem na jugu države se bodo še občasno pojavljale manjše padavine.

Tako, hladno, da plastenka vode skoraj v hipu zmrzne.

Zima Zima Svet Zimska zver z vzhoda, najhuje šele prihaja

Sledi poledica? Poplave?

Vremenska slika kaže, da se bo iznad Atlantika do konca tedna nad zahodno Evropo in zahodno Sredozemlje širilo ciklonsko območje. Veter v višinah se bo nad našimi kraji obračal na jugozahodno smer, pritekal bo toplejši zrak. Tudi v naslednjem tednu bodo naši kraji pod vplivom ciklonov, ki bodo iz Atlantika potovali nad zahodno in srednjo Evropo.

"V soboto pričakujemo oblačno vreme, čez dan nas bodo predvidoma dosegle padavine. V nedeljo bodo padavine oslabele in ponehale. Več možnosti za razjasnitev bo v vzhodnih krajih. Od ponedeljka do četrtka bo večinoma oblačno z večjo verjetnostjo padavin," v napovedi od 3. do 8. marca predvidevajo na Arsu.

Sneg, zima | Avtor: Epa Epa

Na naše vprašanje, ali bi utegnili imeti prihodnji teden zaradi morebitnega dežja in ob toplejšem vremenu taljenja snega težave s poplavami, dežurni meteorolog na Arsu pojasnjuje, da kaže, da bo prihodnji teden bolj malo padavin, odjuga pa naj ne bi bila tako močna, da bi zaradi tega sledile večje težave. Dodaja sicer, da so vremenski modeli za prihodnji teden še dokaj nezanesljivi.

Sneg Krepko pod 30 stopinj Svet Padajo zimski rekordi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • duzek 17:12 27.februar 2018.

    Ta voda je ze podhlajena in ko jo streses zamrzne. Takrat reagirajo molekule. Tako da to ni merodajen prikaz mraza.

  • mirror 13:11 27.februar 2018.

    Pozimi je ponavadi na Gorenjskem temperatura pod ničlo. To že dolgo vemo.