Slovenija
20089 ogledov

Kako bo pa prihodnji teden?

Sneg
Aktualni hladni val ta teden še ne bo pojenjal. Kako bo v prvem tednu marca?

Zima je svoje najbolj hladne temperature očitno hranila za zadnji februarski teden. Ponoči in zjutraj bo večinoma oblačno. Ponekod bo občasno rahlo snežilo, nekoliko več padavin bo v južni Sloveniji. Na Primorskem bo večinoma suho. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Burja na Primorskem bo počasi začela slabeti. "Najnižje jutranje temperature bodo od -15 do -8, na Goriškem in ob morju okoli -5 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Čez dan bo na Primorskem občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. Veter bo postopno slabel. Predvsem na jugu države lahko še rahlo naletava sneg. "Najvišje dnevne temperature bodo od -10 do -4, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj," dodajajo vremenoslovci.

Zima Zima Svet Zimska zver z vzhoda, najhuje šele prihaja

Četrtek še hladnejši

V sredo bo precej jasno, jutro bo ponekod zelo mrzlo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, ponekod bo zelo mrzlo. Čez dan se bo od juga pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju.

V petek bo oblačno, predvsem na jugu države se bodo še občasno pojavljale padavine.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

Napoved od 2. do 7. marca

"Iznad Atlantika se bo nad zahodno Evropo in zahodno Sredozemlje širilo ciklonsko območje. Veter v višinah se bo nad našimi kraji obračal na jugozahodno smer, pritekal bo postopno toplejši zrak. Tudi v naslednjem tednu bodo naši kraji pod vplivom ciklonskih središč, ki bodo iz Atlantika potovali nad zahodno in srednjo Evropo," vremensko sliko pojasnjujejo meteorologi.

Dodajajo, da bo v petek bo predvsem na jugu države še rahlo snežilo ali deževalo, krajevno bo možna tudi poledica. Bolj oblačno vreme pričakujejo tudi v soboto, predvidoma nas bodo čez dan dosegle padavine. Otoplilo se bo, zato bo po nižinah večinoma deževalo.

V nedeljo bodo padavine oslabele in ponehale. Več možnosti za razjasnitev bo v vzhodnih krajih. Od ponedeljka do srede bo večinoma oblačno z večjo verjetnostjo padavin po nižinah v obliki dežja.

Pešec na ledeni površini Urgenca Zdravje Številne poškodbe na smučiščih in ob padcih na ledu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 08:42 27.februar 2018.

    Bolje ,da sedaj kidamo kot pa julija v sandalih in kratkih hlačah !

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 05:20 27.februar 2018.

    in kje je zdaj ta huda zima ki je še ni bilo ,letos je prav mila zima še skoraj pretopla