Zdravje
720 ogledov

Številne poškodbe na smučiščih in ob padcih na ledu

Pešec na ledeni površini Profimedias
Na urgenci so imeli minuli konec tedna polne roke dela. Sporočajo tudi, da se število obolelih za gripo še ne zmanjšuje.

Od petka do nedelje so na Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike UKC Ljubljana obravnavali 538 poškodovancev, od tega 76 smučarjev, 57 padlih na ledu in 12 poškodovanih v prometnih nesrečah. 

Padec na ledu Padci Slovenija Če ste brez zapisnika, se lahko obrišete pod nosom

Iz Splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana, ki deluje v prostorih ljubljanske urgence UKC Ljubljana sporočajo, da so od petka do ponedeljka zjutraj, v ambulanti SNMP pregledali 371 bolnikov, opravili 11 nujnih intervencij na terenu, 3 bolnike oživljali, ter opravili 39 nujnih hišnih obiskov na bolnikovem domu.

Največ gneče ob ponedeljkih, torkih in petkih

Na Internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana so od petka do nedelje pregledali 151 pacientov, od tega so jih 86 sprejeli v bolnišnico, 65 pa po vseh opravljenih pregledih napotili v domačo oskrbo. Statistično je največje število pregledanih bolnikov na IPP ob ponedeljkih, torkih ter petkih.

Gripa še razsaja

Opažajo, da se pojavi gripe in respiratornih okužb še ne zmanjšujejo. V UKC Ljubljana so tako v zadnjem tednu obravnavali 109 bolnikov z gripo in respiratornimi okužbami (teden prej 103); od tega smo imeli prejšnji teden 47 primerov RSV in 62 primerov gripe (23 influenca B in 39 primerov influence A).

Čakalnica Preverili smo Zdravje Preverili smo: Kaj se dogaja z respiratornimi boleznimi med Slovenci?
Komentarjev 2
  • Preprostež 17:10 26.februar 2018.

    Prosim, da se vzdržiš komentiranja, če ti na pamet ne pade nič pametnega. Se bo dvignila kvaliteta.

  • Avatar Leon
    Leon 15:53 26.februar 2018.

    Na urgenci so imeli minuli konec tedna polne roke dela..............in zakaj niste poklicali Kokolarjeve ,da bi ločevala ljudi po vrsti in teži poškodb ? Naj ji vodna frizura popusti .