Slovenija
1348 ogledov

Tako je minister odločil glede terminskih vozovnic

Slovenske železnice Slovenske železnice
S sklepom se imetnikom mesečnih, polletnih in letnih vozovnic IJPP avtomatično podaljša veljavnost, saj jih zaradi neobratovanje javnega potniškega prometa niso mogli koristiti.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je podpisal sklep, na podlagi katerega se podaljša veljavnost vozovnic IJPP. Imetnikom polletnih in letnih vozovnic bo veljavnost podaljšana najmanj za čas, ko javni linijski promet ni obratoval, imetnikom mesečnih vozovnic pa najmanj število dni do konca veljavnosti marčevske vozovnice, katere niso mogli koristiti.

Za podaljšanje veljavnosti vozovnic bo poskrbel SŽ Potniški promet, ki je vodilni partner konzorcija, ki izvaja vzdrževanje in nadgradnje sistema IJPP, so sporočili z ministrstva. Tudi v predprodaji kupljene enkratne vozovnice se bodo lahko koristile po ponovni vzpostavitvi javnega potniškega prometa, sporočajo s Slovenskih železnic.

avtobus Slovenija Od ponedeljka spet na avtobus in vlak

Vlaki s skrčenim voznim redom

V ponedeljek bo spet stekel potniški promet. Slovenske železnice s ponedeljekom začenjajo s skrčenim voznim redom. Že 18. maja napovedujejo uvedbo dodatnih vlakov, upajo, da bodo z začetkom junija lahko vpeljali vozni red, kot je bil pred začetkom epidemije. 

Število sedežev in stojišč v vlaku bo omejeno. Potniki morajo upoštevati oznake na sedežih, ki ob upoštevanju zagotavljajo ustrezno varnostno razdaljo. V vlak lahko vstopajo le zdrave osebe, ki ne kažejo znakov akutne okužbe dihal (kašelj, nahod, izcedek iz nosu, povišana telesna temperatura, bolečine v žrelu…).

vlak | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pred vstopom v vlak je potrebno vzdrževati zadostno medosebno razdaljo. Ob vstopu v vlak si morajo potniki razkužiti roke, enako priporočajo tudi pri izstopu. Na vlakih bodo z nalepkami označena vrata, kjer bo možen vstop oz. izstop. Potniki bodo morali upoštevati tudi talne oznake za smer premikanja, da ne pride do sočasnega premikanja v nasprotne smeri. Ves čas trajanja prevoza morajo potniki imeti pravilno nameščeno masko, ki prekrije nos in usta.

Čakalnice na železniških postajah bodo od ponedeljka naprej zaprte. Do nadaljnjega bodo zaprte tudi sanitarije na železniških postajah, izjema bodo sanitarjije na postaji Ljubljana, Zidani most, Celje. Odprti bodo le prostori, kjer so blagajne. V vseh prostorih bodo nameščena razkužila. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.