Slovenija
5934 ogledov

Šarec: Ljudje so glasovali, da se odplakne ta vlada

Marjan Šarec
1/7
Žurnal24
Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je že čestital zmagovalki volitev Gibanje Svoboda.

Na sedežu stranke LMŠ je ob razglasitvi rezultatov vzporednih volitev zavladala tišina. Prva je pred kamere stopila podpredsednica stranke Jerca Korče, ki je pozdravila visoko volilno udeležbo, ki je "visok pozitiven rezultat za demokracijo". "V LMŠ čakamo na uradne rezultate in obstajamo optimisti, da bomo prebili parlamentarni prag in da bomo partner v koaliciji. Zagotovo bi bilo za Slovenijo to izjemno pozitivno," je še dodala. 

Kar nekaj časa so morali čakati na prihod predsednika stranke Marjana Šarca. V prvi izjavi po objavi vzporednih volitev je Šarec dejal, da bo čas za analize še prišel. Po njegovem mnenju je prišlo na teh volitvah do "prelivanja glasov, ker so ljudje glasovali taktično za tistega, ki mu je najbolje kazalo, da bo odplaknil vladajočo stranko. Temu pripisujem tudi izid. 42 mandatov, kolikor jih kaže, je res velika številka."

"Po dveh letih agonije ta vlada odhaja," je komentiral Šarec. Koalicija KUL je po njegovem mnenju zadnji dve leti dobro sodelovala in bila dejavna ter s svojim delom opozarjali na vse, kar se dogaja in s tem pripomogli k rezultatu, ki pomeni odhod vlade Janeza Janše. "Nimamo prav nobene slabe vesti. Lahko smo zadovoljni, da ta vlada odhaja, da se bo vrnila demokracija. To je danes pomembno," je povedal in dodal, da je treba počakati, da se uradno preštejejo glasovi. 

štab LMŠ | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

"Upanje umre zadnje"

''Če veljajo podatki predčasnih vzporednih volitev, je danes en velik praznik, kajti odhaja vlada, ki je več kot jasno pokazala, da jo Slovenija takšno, kot je, noče imeti," je za Žurnal24 dejal Jani Möderndorfer. "Gospodu Golobu čestitam, da je popeljal Slovenijo na pot demokracije."

Na vprašanje, ali ohranja upanje za prestop volilnega praga, je odgovoril: "Upanje umre zadnje. Ne glede na to, ali prestopimo prag parlamenta, sem z doseženim rezultatom zadovoljen."

štab LMŠ | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

S kampanjo zadovoljni

Pred objavo rezultatov vzporednih volitev je Nik Prebil ocenil, da je za njimi dobra kampanja. Klemen Grošelj je poudaril, da bo štel vsak glas. "Pričakujem, da nam bodo volivci zaupali na podlagi našega preteklega dela. Glasove, ki nam bodo omogočili, da bomo postali del koalcijije, ki nas bo vrnila v normalnost, v normalno dolgo "dolgočasno" demokracijo;" je o svojih pričakovanjih dejal Grošelj. 

Za stranko LMŠ je tokratni rezultat poraz, saj so na prejšnjih državnozborskih volitvah dobili 13 poslancev. Marjan Šarec je po tem, ko SDS ni uspela sestaviti vlade, uspešno sestavil vlado avgusta 2018, konec januarja pa je potem s premierskega mesta odstopil. 
Šarec ima izkušnje tudi iz lokalne politike, kjer je bil dolga leta župan občine Kamnik, kasneje pa se je podal na predsedniške volitve, kjer je v drugem krogu izgubil proti Borutu Pahorju. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
 • Toma 07:30 25.april 2022.

  Glumac bi še naprej glumil!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 22:19 24.april 2022.

  Šarec res si glup odplaknili so tudi tebe in Alenko pa tudi Mesec je na nitki!!

 • Gandi123 21:44 24.april 2022.

  Zmago Jelinčič: "Narod je glup". Narod je danes dokazal, da ni glup!!!