Slovenija
1254 ogledov

Tako je Rus prestrašil policiste na Obrežju

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
32-letnemu Rusu odvzeli prostost, mejni prehod pa zaprli in evakuirali. Sledilo je opravičilo ...

Predmet v kovčku, ki so ga policisti danes z rentgenom zaznali na mejnem prehodu Obrežje in ga je bombni tehnik potem ocenil za nenevarnega, je bil pedal za iPad za obračanje fotoničnih notnih zapisov, njegov lastnik pa ruski pianist Andrej Gugnin. Kot je pojasnil za STA, so se mu policisti, ki so "zgolj opravljali svoje delo", opravičili.

Med pregledom prtljage potnikov avtobusa, ki je na Obrežje pripeljal ob 8.30, so policisti z rentgenom v enem od potovalnih kovčkov zaznali elektronsko napravo z napajanjem. Ta je po svojih značilnostih in obliki vzbudila sum, da gre za eksplozivno napravo z mehanizmom za vžig.

Kot so dogajanje povzeli na novomeški policijski upravi, so 32-letnemu Rusu odvzeli prostost, mejni prehod pa zaprli in evakuirali.

Policisti so ga vrgli na tla

Gugnin je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je moral na meji roke skleniti na hrbtu in policisti so ga vrgli na tla z obrazom proti tlom. "Mejo so za dve uri zaprli in na obeh straneh meje so nastale dolge kolone avtomobilov. Ločeno so zaslišali moje dekle in ji niso dovolili, da me vidi. Poklicala je rusko veleposlaništvo v Ljubljani, kjer so ji povedali, da ji v tistem trenutku ne morejo pomagati, ker policisti niso dali pojasnil. Z rokami na hrbtu in brez pojasnil sem bil vklenjen več kot dve uri," je opisal.

Vendar so mu potem vse pojasnili in se mu tudi opravičili, tako da se ne pritožuje, je dejal za STA. "Opravljali so le svoj posel," je dodal. Tudi sam bi glede na rentgenske slike namreč posumil na nevaren predmet, je še pojasnil.

Gre sicer za bluetooth pedal, ki ga klasični glasbeniki po njegovih besedah pogosto uporabljajo, zato je zapis na Facebooku posvetil prav glasbenikom v opozorilo, kaj se jim lahko pripeti.

Z dekletom sta bila sicer z avtobusom na poti iz Zagreba, kjer občasno živita, na letališče Brnik. Od tam sta želela na počitnice v Amsterdam, kar jima je na koncu tudi uspelo, je pianist pojasnil za STA.

Ob tem pa ga veseli, da je tja uspel prinesti tudi povsem nenevaren predmet, s katerim je povzročil preplah na Obrežju. "Tudi med počitnicami moram vaditi in v Amsterdamu bom imel na voljo klavir. Vso opremo moram imeti s seboj," je dodal.

Z dekletom bosta v Amsterdamu preživela novoletne počitnice, od tam pa bosta imela direktni let v Moskvo, je za STA še dejal pianist, ki kljub neljubemu dogodku do slovenskih policistov ne goji nobenih zamer.

slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic Svet Pri sosedih gojenje marihuane nič več kaznivo
Komentarjev 7
  • sebastjan95 14:25 28.december 2019.

    MARIJA POMAGAJ NAM

  • mig29 13:41 28.december 2019.

    SLO alshurta الشرطة prizanaša samo migrantom in celo za njih opravljajo taxi službo.

  • maresem 09:14 28.december 2019.

    Kaj drugega, kot kreteni debilni ne moreš reči. Važno, da se človeka poniža, prizadene, kriv, ne kriv. Bumbarji!