Slovenija
25354 ogledov

Oglasila se je Urška Bačovnik: Provizije išče tisti, ki je nanje sicer navajen!

urška bačovnik janša Anže Petkovšek
Urška Bačovnik Janša je zapisala, da je kontakte vseh, ki so želeli pomagati, poslala na več naslovov.

"Kontakte vseh, ki so v tistih dneh želeli pomagati (bilo jih je kar nekaj) sem pošiljala naprej ministrstvu, ki je bilo javno znano kot pristojno za te zadeve," je na Twitterju zapisala Urška Bačovnik Janša. "Kaj se je kasneje dogajalo z njimi ne vem, ker me o tem ni nihče obveščal."

"Verjamem, da je v želji pomagati v tistem času enako ravnalo na tisoče drugih posameznikov."

Dodala je, da njej to narekujeta lastna vest in zavezanost zdravniškemu poklicu. "V takem ravnanju in v želji pomagati v času epidemije lahko provizije išče samo tisti, ki je nanje sicer navajen," je še dodala.

Ivan Gale je v intervjuju za 24ur.com dejal, da so se na Zavod za blagovne rezerve v času nabav zaščitnega materiala obračale številne znane osebe, med drugim je na mail info@zbr.si pisala tudi Urška Bačovnik.

Posredovala je za sklenitev posla s podjetjem moža predstojnice infekcijskega oddelka v SB Celje Ivana Blatnika. Z njegovim podjetjem Xan-max je Zavod sklenil pogodbo za nabavo mask, ščitnikov in oblek v višini 9,8 milijona evrov v soboto, 21. marca, a je bila pogodba kasneje stornirana. "Se je pa takrat zelo mudilo s sklenitvijo, vodja financ Zavoda pa je ostal brez besed, ko je preveril boniteto ponudnika," je za 24ur.com povedal Gale. 

Tarča Nabave Slovenija Ivan Gale razkriva nova imena
dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 43
  • optimist11 08:42 05.maj 2020.

    Urška ne se oglašat, spravljaš moža še v bolj neroden položaj. Se vidi da nimaš izkušenj o nabavah , ker potem bi vedela da le te potekajo kolikor toliko pošteno v realnem sektorju , kjer je od zadaj lastnik , ...prikaži več nikakor pa na državnem nivoju.

  • ANTON 07:57 05.maj 2020.

    OMAS 67 RAJE SPLOH NE PIŠI, KER S SVOJIM PISANJEM SAMO KAŽEŠ SVOJO UMSKO BEDO!

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 20:00 04.maj 2020.

    sem že enkrat napisal. Tukaj komentirajo samo 3.liga levakov, tisti škart, ki jih ne morejo uporabiti za kakšno terensko delo, npr. raznos ali lepljene letakov itd...vedno isti troli, vedno enaki komentarji. In kaj je spornega v mailu, če ga je ...prikaži več kdo sploh prebral? Nehajte že pretiravat s temi žalitvami in fantazijskimi ugotovitvami. Po vaših komentarjih sodeč, morate k maši in pridno moliti, da bo JJ še 10 let na vladi. O čem boste sicer pisarili, se vam bo ja popolnoma zmešalo.